A TNT Express két hazai raktárbázisa TAPA minősítést szerzett

: 2006. december 14.

A minősítés a legszigorúbb biztonsági előírások betartását igazolja


Budapest, 2006. december 14. - A TNT, a világ egyik legnagyobb üzleti expressz szállítójának két magyarországi raktárközpontja nemrégiben megkapta a küldemények biztonságos kezelésére vonatkozó TAPA FSR (Technology Asset Protection Association Freigh Security Requirements - Technológiai Eszközök Védszövetsége Rakománybiztonsági Előírások) "A" minősítést. Ez a normarendszer azt garantálja, hogy a raktárbázisoknál a nagyértékű küldemények kezelésére vonatkozó legszigorúbb biztonsági előírásokat alkalmazzák.

A TAPA FSR minősítés széles körben elismert biztonsági előírásrendszer, amelynek három - A, B, és C - fokozata van. Az "A" a legmagasabb, a "C" a legalacsonyabb követelményt jelenti. A tanúsítás szempontjai között nagyon szigorú biztonsági előírások szerepelnek, amelyek az épület kialakításán és a felszerelt biztonsági rendszerek alkalmazásán túl a járművek védelmét és a mindezekhez kapcsolódó biztonsági eljárásokat is felölelik.

"A TNT Express Worldwide Hungary Kft. számára azért nagyon fontos a tanúsítvány elnyerése, mert az iparág jellegének megfelelően a cég forgalmának jelentős részét olyan küldemények alkotják, amelyek magas biztonsági kockázatnak kitett termékek"- mondta ifj. Járosi Márton, a magyarországi TNT ügyvezető igazgatója. A hi-tech termékforgalom növekedésével párhuzamosan a világ elsőszámú üzleti expressz-szállító vállalatának számító TNT különösen fontosnak tartja a TAPA biztonsági előírások kiterjesztését valamennyi elosztóközpontra, mivel ez biztosítja, hogy a TNT ügyfeleink küldeményei sértetlenül célba érnek, a világ bármely pontjára is kell eljuttatni őket.

A TNT Ecseri úti raktárközpontja nemrégiben nyerte el a TAPA FSR "A" minősítést. A 2003 áprilisában megnyitott raktárközpont 70 millió forintos bővítése 2007 első negyedévében fejeződik be. A cég közúti hálózatának fejlesztése érdekében történő beruházás nyomán a 2000 négyzetméter alapterületűre növekedett raktárban naponta rendszeresen több mint 80 TNT-jármű fel- és lerakodására kerül sor.