Kiest u voor een service  van TNT, dan zijn er, naast de standaard diensten, extra mogelijkheden. Voor nog meer zekerheid en voor een dienst op maat.

 Wenst u van één of meerdere van deze opties gebruik te maken, vink ze dan aan in uw elektronische verzendapplicatie of geef aan op de vrachtbrief of geef dit telefonisch door aan uw TNT-contactpersoon.

Verzekering
TNT houdt zich aan de internationaal overeengekomen afspraken – de CMR Conventie en de Conventie van Montreal – om al de transporten uit te voeren onder de aansprakelijkheidsregels van de beide conventies.

Voor wie extra gerustgesteld wil worden omtrent zijn kostbare zendingen bieden wij een All risk verzekering tegen schade en/of verlies.

Meer details vindt u terug  in de brochure “Verzenden zonder zorgen” of bel onze Customer Service 070 233 633.

Bijzondere ophaal- en leveringsuren
TNT kan uw zending ook buiten de gangbare kantooruren ophalen of leveren, namelijk:

  • na het einde van de werkdag
  • tijdens het weekend

Zo garanderen we uw bedrijf 24/7 comfort. Kortom, flexibiliteit wanneer u het nodig heeft.

Contacteer onze Customer Service op 070 233 633 om de beschikbare landen en regio’s te kennen.

Priority
De optie ‘Priority’ is beschikbaar voor onze Express  en Economy Express services. Het geeft u en uw klant extra zekerheid want de “Priority”-label maakt de zending herkenbaar waardoor uw zending een voorkeursbehandeling krijgt in het héle netwerk. Wilt u uw zending met ‘Priority’ versturen dan hoeft u op de vrachtbrief slechts het vakje ‘Priority’ aan te vinken. Als extra service wordt uw zending proactief opgevolg door Customer Service! Voor deze optie wordt een toeslag in rekening gebracht. 

Verpakking
Voor uw zendingen met TNT kunt u gerust uw eigen verpakkingen gebruiken. Indien u dat wenst, kunnen we standaard TNT verpakkingen leveren voor uw zendingen. TNT heeft een ruim assortiment verpakkingsmaterialen :

  • enveloppes, plastic satchels en kokers voor documenten met diverse afmetingen
  • dozen voor zendingen tot 2, 5, 8 en 12 kg
  • verstevigde kartonnen flesverpakkingen voor het veilig vervoer van flessen
  • speciaal ontwikkelde medical packs voor uw droogijs en andere klinische zendingen.

Uitgebreide informatie en tips vindt u in de brochure “verpakkingen”. Met een geschikte verpakking vergroot u immers de kans dat uw zending in perfecte staat aankomt.

Rembours zendingen
TNT kan cash geld voor u ontvangen bij de levering van de zending. Deze service is enkel beschikbaar voor binnenlandse bestemmingen.

Contacteer TNT voor meer informatie over deze rembours optie op 070 233 633.

Ontvanger laten betalen
Mogelijk neemt uw klant de kosten voor verzending op zich. Dat noemen we “receiver pays”, de ontvanger betaalt. Als uw klant een klantnummer heeft bij TNT, kunt u dat nummer bij ons aanmelden. Ook kunt u het nummer invullen op de vrachtbrief. Het incasseren of verrekenen van de verzendkosten verzorgen wij dan voor u.

Exportverklaring
TNT kan in uw plaats volgende specifieke douanedocumenten aanmaken :

  • ATR Certificaat voor zendingen naar Turkije
  • Tijdelijke (weder) in/uitvoer documenten
  • Exportdocumenten voor intra EU zendingen met finale bestemming buiten de EU.

Indien u één van deze opties wenst, dienst u dit specifiek te vermelden bij “special instructions” op de vrachtbrief.

Contacteer TNT voor meer informatie op 070 233 633.

Gevaarlijke goederen en droog ijs zendingen
TNT beschikt over de nodige licenties om sommige klasses gevaarlijke goederen te versturen, op voorwaarde dat ze correct gelabeld zijn en de vastgelegde volumes niet overschrijden.

Het versturen van gevaarlijke goederen is enkel mogelijk voor goedgekeurde klanten.

TNT verstuurt zendingen op droog ijs conform de geldende regelgeving.

Contacteer onze Customer Service voor gespecialiseerd advies op 070 233 633.

Formele inklaring
Wanneer een formele inklaring nodig is, met name voor importzendingen met een hoge waarde die van luchthaven naar luchthaven of van bij de klant tot op de luchthaven verstuurd worden, kan TNT de inklaring in uw plaats uitvoeren. Contacteer TNT voor gespecialiseerd advies over de vereiste douaneformaliteiten.


Contacteer uw TNT contactpersoon op 070 233 633 voor de beschikbaarheid van bovenstaande opties voor uw specifieke zending(en).