TNT, componenta a concernului international TNT Express, este unul dintre liderii mondiali in distributia prin curierat expres, intern si international, logistica si servicii internationale de expediere.

TNT are cea mai larga retea de transport din Europa si ofera o gama variata de servicii de transport aerian si rutier, cu livrare in peste 200 de tari de pe glob. In ceea ce priveste timpul de tranzit in sistem de curierat expres, TNT asigura livrarea de documente si colete la destinatie in maxim 24 de ore pe piata interna si in 24 - 48 ore in majoritatea tarilor lumii.
 
In Romania, TNT si-a definit pozitia pe piata in 1999, prin achizitionarea in proportie de 100% a actiunilor companiei ROMCARGO SRL (care functiona la aceea vreme ca agent unic TNT inca din 1991).
 
Terminalele cargo ale TNT Romania din Aeroportul International Otopeni (deschis in 1995) si Aeroportul International Timisoara (deschis in 1998), au devenit in scurt timp principale porti de primire - expediere ale Romaniei in traficul rutier si aerian international, ceea ce permite prelucrarea unui volum de marfa in continua crestere.
 
In 2001 Romania este conectata la Reteaua Rutiera Europeana a TNT si se lanseaza serviciul Economy Express, iar un an mai tarziu primul avion TNT incepe cursele zilnice, care leaga centrul operational TNT de la Otopeni cu cel mai mare hub aerian express de pe continent - European Sortation Centre de la Liege.
 
Mai mult, in acest moment TNT opereaza prin intermediul a 3 porti aeriene (Bucuresti, Timisoara si Cluj), astfel incat suntem capabili sa oferim cei mai buni timp de preluare si livrare de pe piata si cea mai buna acoperire a tarii.
 
TNT Romania ofera cea mai completa gama de servicii pe piata de profil din Romania, si anume:
 
Servicii cu livrare in zi definita:
Express  – serviciu de curierat express international aerian, disponibil pentru documente, colete sau marfa, cu livrarea a doua zi in majoritatea tarilor lumii. Serviciul este door to door, preluarea, formalitatile vamale si predarea sub semnatura la destinatar sunt incluse.
 
Economy Express – serviciu unic pentru Romania, asigurand livrarea de colete si marfa prin Reteaua Rutiera Europeana a TNT. Serviciul este door-to-door, ceea ce inseamna ca preluarea, formalitatile vamale, si predarea sub semnatura la destinatar sunt in sarcina TNT.
 
Domestic Express – serviciu national de curierat, pentru documente, colete sau marfa, cu livrare a doua zi lucratoare oriunde in Romania. Preluarea si predarea sub semnatura la destinatar sunt incluse.
 
Special Services ofera o gama de solutii flexibile, personalizate, in functie de solicitarile fiecarui client, menite sa raspunda oricarei cerinte care nu poate fi satisfacuta de serviciile TNT standard de retea.
 
Servicii cu livrare in timp definit:
9:00 Express, 10:00 Express, 12:00 Express si 12:00 Economy Express – servicii cu livrare inainte de ora 9:00 (respectiv 10:00 sau 12:00), in principalele orase si centre de afaceri din intreaga lume.
 
TNT Romania are o serie de facilitati care contribuie la oferirea unor servicii de calitate clientilor sai: personal dedicat pentru import, depozit bancar pentru operatiuni vamale, echipa dedicata de curieri si software gratuit de administrare a expedierilor (ISolutions). Printre cele mai importante optiuni:
 
Express Import (plata la destinatie) – asigura preluarea, transportul, formalitatile vamale si predarea in sistem door-to-door de documente colete sau marfa. Acest sistem permite importatorului din Romania sa plateasca la destinatie taxele de transport, fara costuri suplimentare.
 
Warehouse Services - spatiile de depozitare ale TNT Romania din Aeroportul International “Henri Coanda” (Otopeni), Aeroportul International “Traian Vuia” (Timisoara) si Aeroportul International Cluj – Napoca, va stau la dispozitie 24 ore pe zi, 365 zile pe an. Sistemele profesioniste de asigurare a securitatii, dotarea cu utilaje performante si spatiile moderne va garanteaza oferirea serviciilor de manipulare si depozitare in conditii de securitate si siguranta maxima.
 
Insurance – pentru orice varianta de transport TNT Romania va poate oferi un serviciu de asigurare impotriva tuturor riscurilor, cu o prima de asigurare de 1% din valoarea asigurata.
 
Indeplinirea formalitatilor vamale  – TNT Romania este autorizata ca si Comisionar vamal pe langa vamile Otopeni, Cluj – Napoca si Timisoara, de catre autoritatile vamale romane. In consecinta va stam la dispozitie pentru toate serviciile legate de operatiunile vamale.
 
TNT dispune de specialisti, know-how si de un sistem informatic construit pe tehnologie de ultima ora, cu acoperire mondiala, care permite accesul permanent al tuturor centrelor operationale ale companiei din lume, la baza de date globala.
 

Web-site-ul www.tnt.com ofera posibilitatea urmaririi expedierilor minut cu minut, verificarea tarifului si timpii de tranzit pentru fiecare transport in parte.