Numarul documentului de transport (AWB) contine toate detaliile despre expedierea dumneavoastra si o insoteste pe toata durata transportului. 

Completati documentul de transport cat mai clar si corect, in special in sectiunile dedicate expeditorului si destinatarului.

 

Numarul de AWB

Fiecare expediere are alocat un numar unic. Acesta apare in coltul din dreapta sus al documentului de transport, sub codul de bare. 
Puteti urmari traseul expedierii dumneavoastra folosind aplicatia noastra Urmarire Expediere.
Va rugam notati numarul de AWB si referinta dumneavoastra.


 

Sectiunea 1 – numarul de cont client al expeditorului
Va rugam completati cu numarul dvs. de client TNT, daca aveti un asemenea numar, daca nu, apelati TNT Contact Centre. Introduceti numele dvs., adresa si numarul de telefon.
Sectiunea 2 – plata la destinatar
Daca destinatarul plateste costurile de transport, va rugam sa bifati in casuta si sa completati numarul de client TNT al destinatarului. Daca nu cunoasteti acest numar, va rugam sa luati legatura cu TNT Contact Centre. Expeditorul va fi facut responsabil pentru achitarea costurilor aferente transportului.
Sectiunea 3 – referinta client
Spre informarea dvs., aceasta poate include pana la 24 de caractere. Poate fi tiparit pe factura si poate fi de asemenea utilizat pentru urmarirea expedierilor dvs., prin intermediul sistemului de monitorizare TNT.
Sectiunea 4 – de la (adresa de colectare)
Va rugam introduceti numele unei persoane de contact, adresa si numarul de telefon de la adresa de preluare. Trebuie neaparat sa furnizati un numar de telefon pentru a fi in masura sa va contactam daca este necesar.
Sectiunea 5 – catre (destinatar)
Va rugam introduceti numele, adresa si telefonul destinatarului transportului dvs. Trebuie neaparat sa furnizati un numar de telefon al destinatarului pentru a fi in masura sa il contactam daca este necesar.
Sectiunea 6 – adresa de livrare
Daca adresa de livrare e diferita de cea a destinatarului, va rugam sa completati adresa de livrare, precum si numele si numarul de telefon al unei persoane de contact. Va rugam sa luati in considerare faptul ca nu efectuam livrari la casute postale.
Sectiunea 7 – bunuri periculoase
Va rugam bifati în aceasta casuta daca transportul dvs. contine bunuri periculoase. Daca doriti sa faceti astfel de expedieri, va rugam sa informati in prealabil TNTContact Centre, pentru a organiza o preluare speciala.
Sectiunea 8 a) - servicii
Selectati serviciul dorit si precizati daca expediati documente sau colete. Daca nu sunteti sigur, apelati TNT Contact Centre pentru mai multe informatii.
Sectiunea 8 b) – optiuni
Selectati optiunea(optiunile) dorita(e). In cazul Asigurarii va rugam sa precizati valoarea asigurata si moneda.
Sectiunea 9 - instructiuni de livrare speciale
Completati cu instructiuni de livrare speciale, care sa raspunda solicitarilor dvs.
Sectiunea 10 – descrierea bunurilor
Va rugam sa completati tabelul de la aceasta sectiune cu :
• Descrierea generala a continutului transportului.
• Numar de colete
• Greutatea in grame si kilograme
• Dimensiunile in centimetri
• Incadrari vamale ale articolelor transportate
Sectiunea 11 - detalii despre transporturile supuse vamuirii
Pentru transporturile supuse vamuirii, va rugam sa precizati codul de TVA al expeditorului, ca si valoarea transportului si moneda de facturare (va rugam sa mentionati aceleasi valori specificate pe factura comerciala).
Semnatura dvs.
Va rugam sa completati data expedierii pe documentul de transport si sa semnati.
Receptionat de catre TNT
Curierul TNT va semna si completa data si ora preluarii. Originalul documentului de transport va ramane in posesia dvs.
Termeni si conditii TNT
Termenii si conditiile TNT pot fi consultate pe verso-ul documentului de transport.