Press Release


TNT Express wint INK Kwaliteitsprijs

Publish Date : 21 April 2005 at 15:00 CET - INK reikt voor het eerst sinds acht jaar de prijs weer uit

De Nederlandse tak van TNT Express, de toonaangevende leverancier van wereldwijde express diensten voor de zakelijke markt, heeft vandaag de hoogste Nederlandse onderscheiding op het gebied van kwaliteit ontvangen. Minister van Economische Zaken Mr. Laurens Jan Brinkhorst reikte vanmiddag de prijs uit aan algemeen directeur Jan Schipper van TNT Express Benelux in de voorname ambiance van het Wassenaarse Kasteel ‘De Wittenburg'.

In zijn inleiding bij de uitreiking onderstreepte minister Brinkhorst het belang van het kwaliteitsdenken in Nederland: ‘Voor ondernemend Nederland is de boodschap duidelijk: zorg voor kwaliteit en voor excellentie, verander daar waar nodig! Het voorbeeld van TNT Express Nederland laat zien dat dat lonend kan zijn'. De prestigieuze onderscheiding betekent voor TNT in alle opzichten een bevestiging van het voortdurende streven naar kwaliteit in de gehele bedrijfsvoering en de stelselmatige verbetering hiervan. Directeur Jan Schipper: ‘De INK Kwaliteitsprijs onderstreept datgene wat voor ons heel belangrijk is: optimale kwaliteit en business excellence in alles wat we doen. We wisten natuurlijk al wel dat we uitstekend presteren, maar het is toch heel goed om te ervaren dat externe deskundigen ons hierin bevestigen'.

Het is vandaag voor het eerst sinds zeven jaren dat de INK Kwaliteitsprijs weer wordt uitgereikt. Sinds de uitreiking van de prijs in 1997 aan – toen nog – PTT Post duurde het acht jaren alvorens een bedrijf opnieuw in staat zou blijken te voldoen aan de eisen die gesteld worden om voor de Kwaliteitsprijs in aanmerking te komen. ‘De lat ligt hoog', weet ook directeur P&O/Business Excellence Arnold Rinzema van het expressbedrijf. ‘Ik weet hoe hard er door iedereen in ons bedrijf wordt gewerkt aan het hoog houden van onze kwaliteitsstandaards. De prijs van vandaag is dan ook zeker een prijs voor al onze medewerkers persoonlijk. Niemand uitgezonderd!'

Het auditteam, dat TNT Express Nederland bijna letterlijk door de mangel haalde, meldt dat het een bijzonder inspirerende ervaring was om haar werk te doen: Door de indrukwekkende kwaliteitsstrategie heeft TNT Express Nederland in de afgelopen jaren op veel gebieden, zowel in de sfeer van de organisatie als de resultaten, een opmerkelijke vooruitgang geboekt, zo staat in de slotopmerking van het auditrapport te lezen. Die vooruitgang kon het auditteam afmeten aan de resultaten van het vorig jaar, toen TNT Express Nederland een INK Kwaliteitsonderscheiding kreeg uitgereikt. ‘Volgend jaar sta ik hier weer om de Kwaliteitsprijs in ontvangst te nemen', voorspelde Jan Schipper toen. Velen dachten dat Schipper reageerde vanuit emotie, maar niets bleek minder waar. Schipper: ‘Als wij zeggen dat we iets doen, dan doen we dat ook. Hoe anders zouden we onze visie delivering more waar kunnen maken? Wij willen voortdurend de verwachtingen van onze klanten overtreffen en dat doen we dan ook nog graag snel en betrouwbaar.'

De INK Kwaliteitsprijs is een mijlpaal waar TNT Express Nederland zeker bij stil wil staan. ‘Zo'n erkenning is een feestje waard en dat gaan we dan ook met z'n allen vieren', meldt Rinzema. ‘Maar daarna is het weer business as usual. Met de Kwaliteitsprijs zijn we er niet. De prijs vertegenwoordigt uiteindelijk een momentopname en kwaliteit is iets dat nooit klaar is'. Dat blijkt ook uit het auditrapport, waarin nog altijd ruimte voor verbetering wordt aangegeven.

De fysieke uiting van de INK Kwaliteitsprijs – een kunstwerk van de hand van Siem van der Marel – maakt de komende weken een tour langs de Nederlandse vestigingen van TNT Express. ‘Winnen doen we met z'n allen en dan mag ook de prijs voor iedereen zichbaar zijn', vindt Schipper.

Page publication date: 21 April 2005 at 15:00 CET