TNT introduceert ‘TNT Business’ app

: dinsdag 16 december 2014

16 december 2014


TNT heeft een business app ontwikkeld voor ondernemers die internationaal zaken doen. De TNT Business app is als een Zwitsers zakmes. Het is multifunctioneel omdat het niet alleen internationale marktgegevens, wet-en regelgeving en etiquettes bevat maar ook de mogelijkheid om de potentiële prijs van hun product te berekenen, gebaseerd op de Big Mac Index. De mobiele app die TNT samen met designbureau VanBerlo ontwikkelde, is sinds kort te downloaden via Google Play en iTunes.

Big Mac index
Gebaseerd op de Big Mac index geeft TNT ondernemers de mogelijkheid om de potentiële prijs van hun product te ‘berekenen' op basis van o.a. de koopkracht in het land waar zij naar toe willen exporteren. Met deze semi-humoristische weergave van de inkomenspariteit in een land krijgt de ondernemer inzicht hoe de kostprijs van het product zich verhoudt tot die van een typisch product uit dat specifieke land. Door de verschillen in salarissen en koopkracht tussen de diverse landen in de berekening te betrekken zal het product in het ene land relatief duurder zijn dan in een ander minder welvarend land.

Kennispartner MKB Nederland

TNT Benelux is sinds 2010 kennispartner van MKB Nederland op het gebied van Internationaal ondernemen. Als onderdeel van deze samenwerking zijn ondermeer whitepapers, business guides en het boek 'Eerste hulp bij internationaal ondernemen'  ontwikkeld om ondernemers te informeren en te inspireren om internationaal te gaan ondernemen/exporteren. Ook organiseert TNT Benelux de MKB Export Award in samenwerking met RVO en MKB Nederland.