Brandstoftoeslag

Brandstoftoeslag

Als gevolg van voortdurende schommelingen van de prijs van de brandstof, geldt bij TNT een index gebaseerde brandstoftoeslag voor alle zendingen. Deze aanpak biedt onze klanten een transparante berekening van de brandstofkosten, waarbij de brandstoftoeslag stijgt of daalt in overeenstemming met de bewegingen in de brandstofprijzen.
 
Huidig tarief van de brandstoftoeslag:
  • 2 april 2017 - 29 april 2017: 14,25%
  • 5 maart 2017 - 1 april 2017: 14,00%
  • 29 januari 2017 - 4 maart 2017: 14,00%
  • 1 januari 2017 - 28 januari 2017: 13,25%

De geïndexeerde toeslag is gebaseerd op de "London Brent Crude oil spot price". Ruwe olie is het basismateriaal voor de productie van vliegtuigbrandstof en vrachtwagen diesel. Dit wordt voor Europa, waar TNT beschikt over een uitgebreid netwerk voor lucht- en wegvervoer, als een eerlijke indexbasis beschouwd. De toeslag wordt maandelijks aangepast op basis van een afgerond gemiddelde van de constante prijs voor een vat ruwe olie, zoals deze wordt gepubliceerd door het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Voor het downloaden van de meest recente maandelijkse data (in CSV-formaat) van hun website, klik hier.

Wees u ervan bewust dat de gehanteerde index voor de berekening van de brandstoftoeslag steeds van 1 maand ervoor is. De maandelijkse gemiddelde brandstofprijs van april zal bijvoorbeeld in de tweede week van mei worden gepubliceerd en in de brandstoftoeslag van juni worden verrekend.

TNT  past de brandstoftoeslag maandelijks aan op basis van de London Brent Crude oil spot price, volgens onderstaande schaal:

TNT behoudt zich het recht om de index en de tabel voor de berekening van de brandstoftoeslag te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving. Zowel het bedrag als de duur van de toeslag zullen door TNT naar eigen goeddunken worden bepaald.

Gelieve regelmatig na te gaan of deze website updates bevat.

“Speciale ondersteuning nodig? Heeft u vragen? Wij staan klaar om u te helpen”
0800-1234

Neem contact op

“Onderweg de controle over uw zendingen behouden”
De nieuwe app van TNT

Meer weten

“Verstuurt u regelmatig zendingen? Gebruik dan myTNT”
Snel en eenvoudig

Ontdek de voordelen