Opties Verzekering


Als u een kostbare zending wilt versturen dan kunt u deze bij TNT verzekeren. Hiermee is uw zending verzekerd tot een bedrag van maximaal 25.000 euro (documenten maximaal 500 euro) bij een eventuele schade of vermissing. Voor een aantal goederen (denk aan edelmetalen, kunst en laptops) gelden restricties. Onze Customer Service (0800-1234) kan u daar meer over vertellen.

Receiver pays

Het is mogelijk dat uw klant de kosten van het vervoer op zich wil nemen (receiver pays). Als de ontvanger van uw zending beschikt over een klantnummer bij TNT dan kunt u dit melden bij verzending of invullen op de vrachtbrief. U heeft dan geen omkijken meer naar het incasseren of verrekenen van de verzendkosten.

Gevaarlijke goederen

Om een veilige overkomst van gevaarlijke goederen te garanderen, moet u deze vooraf speciaal aanmelden. U kunt deze stoffen met onze diensten Sameday Premium, Express en Special Services versturen. Als u gecertificeerd bent om zelf gevaarlijke goederen te verpakken en te laten verzenden kunt u vrijstelling krijgen om deze zendingen via de standaard services van TNT te laten versturen. Meer informatie hierover vindt u op de pagina over gevaarlijke goederen.

Volumegewicht

Het tarief dat TNT voor uw nationale en/of internationale zending in rekening brengt, wordt bepaald op basis van het gewicht óf het volume van uw zending. De hoogste van deze twee waarden is bepalend voor het tarief. Het volume van de zending wordt aan de hand van zogenaamde volumesleutels omgerekend tot een volumegewicht.

TNT hanteert de volgende volumesleutels voor internationale zendingen:
zone 1 t/m 6 - 1m³ = 250 kg
zone 7 t/m 11 - 1m³ = 200 kg 

Rekenvoorbeeld

U heeft een zending van 20 kg met de afmetingen 90 cm (L) bij 30 cm (B) bij 40 cm (H) die u naar Frankrijk wilt versturen. Frankrijk is in het TNT zoneoverzicht ingedeeld in zone 2 en heeft dus een volumesleutel van 250 kilo.

De berekening is dan als volgt:
(0,9 x0,3 x 0,4) x 250 = 27 kilo volumegewicht.

Het volumegewicht is in dit geval hoger dan het daadwerkelijke gewicht van de zending, het tarief wordt dus gebaseerd op 27 kg.

Meer informatie

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met onze Customer Service via 0800-1234 (gratis) of het contactformulier.