Veilig transport

Uw goederen zijn in veilige handen

Onze wereldwijde en lokale veiligheidsteams werken de klok rond om te voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen: vanaf het moment dat we uw zending ophalen tot aan een veilige levering in de stad of waar ook ter wereld.

TNT probeert voortdurend de veiligheidsdiensten te verbeteren door te focussen op risicobeperkende maatregelen om blootstelling aan criminaliteit en terrorisme te voorkomen en zo de werknemers, de middelen en goederen van de klanten te beschermen.

Ons veiligheidsteam

Op wereldwijd niveau heeft TNT een gevestigd veiligheidsteam op het wereldwijde hoofdkantoor dat zich bezighoudt met alles wat met veiligheid te maken heeft waaronder: een wereldwijde veiligheidsstrategie ontwikkelen en implementeren, standaarden, systemen ontwikkelen, beheer van veiligheidsprestaties, optimale werkwijzen delen, beheer van veiligheidsvereisten voor luchtvaart, de lokale veiligheidsteams ondersteunen en een contactpersoon bieden voor onze strategische klanten op een hoger niveau.
 

De verantwoordelijkheid voor veiligheid ligt bij de Global Customs en Security Director van TNT, die rechtstreeks rapporteert aan de Global Network Operations Managing Director. Elke operationele eenheid en elk operationeel land heeft een hoofd beveiliging, een veiligheidsteam en een uitgebreide veiligheidsstructuur om veiligheidsstandaarden en -risico's te beheren op lokaal niveau.
 

In gebieden met een verhoogd risico heeft TNT aanvullende veiligheidsmaatregelen die kunnen bestaan uit veiligheidscontrolecentra, gps, veiligheidsbegeleiding, verbeterde locatiecontrole, etc.  Om medewerkers, bezittingen en de goederen van klanten te beschermen, deelt TNT geen gedetailleerde veiligheidsmaatregelen.

 

Richtlijnen voor veilig transport

TNT is een actief lid van een aantal express-organisaties wereldwijd die zich richten op zowel douane- als veiligheidsinitiatieven en voortdurend samenwerken met toezichthoudende instanties en sectorgenoten om de veiligheid in de supply chain te verbeteren. Daarnaast heeft TNT veel interne veiligheidprogramma's, -processen en -systemen, waaronder:

 

 • Veiligheidstraining
  Veiligheid is een onderdeel van de introductiecursussen voor alle nieuwe werknemers.  Specifieke veiligheidstraining, zoals de veiligheidsbewustzijnstraining voor chauffeurs en gouden regels met toegang tot opfriscursussen voor relevante functies.
 • Screening van werknemers en onderaannemers
  TNT heeft een beleid om werknemers en onderaannemers te screenen in overeenstemming met de risicobeoordeling en afhankelijk van lokale wetgeving.
 • Beoordeling van routerisico
  TNT heeft een proces voor beoordeling van het routerisico geïmplementeerd waardoor alle nieuwe en bestaande linehauls regelmatig beoordeeld worden op veiligheidsrisico's.
 • Veilige opslag tijdens transport bij TNT
  Binnen het hele netwerk zijn richtlijnen ingevoerd om ervoor te zorgen dat alle locaties veilig zijn tijdens niet-operationele en sluitingsperioden.

Certificeringen

TNT heeft binnen het netwerk veiligheidsstandaarden ingevoerd die alle veiligheidsaspecten dekken, waaronder voertuigbeveiliging, toegangscontrole, CCTV, persoonsbewaking, alarmsystemen, training etc. De veiligheidsstandaarden van TNT zijn gebaseerd op de C-beoordeling van de Transported Asset Protection Association (TAPA). TNT heeft daarnaast 100 hoofdhubs en depots die TAPA A-gecertificeerd zijn. Daarbovenop heeft TNT nog veel meer locaties die niet A-gecertificeerd zijn volgens TAPA maar wel voldoen aan de level A-standaard van TAPA. De veiligheidsniveaus van alle locaties binnen het TNT-netwerk zijn gebaseerd op de resultaten van de veiligheidsrisicobeoordelingen en de relevante risicobeperkende veiligheidscontroles die zijn ingevoerd. 
 

TNT zet zich in om de standaarden te halen van verschillende veilige supply chain-programma's van de douane wereldwijd, wat blijkt uit de certificering van US Customs-Trade Partnership Against Terrorism (C-TPAT) (goedgekeurd door de US Customs and Border Protection in de Verenigde staten samen de buitenlandse validatiestatus C-TPAT) en 25 Authorized Economic Operator (AEO)-goedgekeurde certificeringen in EU-lidstaten.
 

Daarnaast is TNT in het bezit van AEO-erkende certificeringen in Noorwegen, Zwitserland en Taiwan, China, het Secure Trade Partnership + (STP+) in Singapore en Partners in Protection (PIP) in Canada. TNT richt zich op alle relevante nationale douane- en veiligheidsprogramma's voor supply chain die zich inzetten om voortdurend een veilige supply chain-service te bieden.

 

Luchtvaartveiligheid

TNT heeft een volwaardig luchtvaartveiligheidsprogramma ontwikkeld dat zich richt op voortdurende verbetering en ontwikkeling met behulp van zowel de nieuwste vereisten in wetgeving en nieuwste technologische vooruitgang als het implementeren van de beste werkwijzen. TNT is erg betrokken en actief in discussies met regelgevende instanties en industriële organisaties om de TNT-veiligheidsstandaarden voor luchtvaart wereldwijd te verbeteren.