Vaste toeslagen

Inzicht in uw factuur

Bepaalde vaste toeslagen zijn verplicht en van toepassing op al uw TNT zendingen.

Met TNT zendingen gelden de volgende toeslagen:

Kilometerheffing

Per 1 april 2016 geldt een kilometerheffing voor vrachtverkeer met voertuigen van meer dan 3,5 ton. Deze maatregel is van toepassing op autosnelwegen en op bepaalde gewest- en gemeentewegen.

 

Deze toeslag wordt tot 1 juli 2016 apart op uw factuur vermeld. Vanaf 1 juli wordt deze toeslag in het tarief verwerkt en staat deze niet meer apart op de factuur.

Brandstoftoeslag

Er geldt bij TNT een index gebaseerde brandstoftoeslag voor alle zendingen. 

  • Klik hier voor meer informatie over de brandstoftoeslag
  • Klik hier voor meer informatie over de brandstoftoeslag voor internationale vrachtzendingen

Out-of-area toeslag

TNT voert voor zijn klanten ook ophalingen en leveringen uit in afgelegen en moeilijk bereikbare gebieden. Voor deze zendingen wordt een "out of area" toeslag aangerekend om de bijkomende kosten te dekken.

 


Enhanced security toeslag

TNT werkt volgens procedures van de hoogste standaard om uw zendingen te beschermen. Om deze extra kosten gedeeltelijk te dekken, geldt een Enhanced Security toeslag op alle zendingen.

 

De toeslag wordt geheven op alle internationale Express, Economy Express en Special Express zendingen.

 

* TNT gebruikt een volumetrische conversiefactor om te berekenen of een zending wordt gefactureerd volgens haar statistische gewicht of volumetrische gewicht – het hoogste gewicht is bepalend voor het tarief.

Aanvullende toeslagen

Wilt u dat uw zending met prioriteit wordt behandeld, extra verzekerd wordt of heeft uw zending een bijkomende of speciale behandeling nodig? TNT beschikt over oplossingen om op deze vragen een antwoord te bieden. Voor deze aanvullende diensten wordt een toeslag in rekening gebracht.

 

Bijgewerkte afhandelingstoeslagen voor zendingen (met ingang van 2 januari 2023)

1.    Nieuwe extra afhandelingstoeslagen

Met ingang van 2 januari 2023 zijn er mogelijk nieuwe extra afhandelingstoeslagen* (AHS) voor niet-standaard pakketten van toepassing op uw zendingen. Hiermee verrekenen we de aanvullende middelen die vereist zijn om niet-standaard pakketten effectief via ons netwerk te verzenden.


a.    Toeslag bijkomende behandeling – Verpakking

(40 euro per zending)

AHS-Verpakking wordt geactiveerd bij niet-standaard pakketten die niet compatibel zijn met onze standaard processen en een risico vormen voor ons materieel, personeel en andere pakketten. Deze niet-standaard pakketten vereisen handmatige tussenkomst om te voorkomen dat deze pakketten verstrikt raken in lopende banden, stortkokers of glijgoten verstoppen, sorteerapparatuur of andere pakketten beschadigen.

AHS-Verpakking is van toepassing op zendingen die een artikel of pakket bevatten dat:

  • niet volledig omhuld is in een buitenste transportcontainer of verpakking;
  • is ingepakt in een buitenste transportcontainer of verpakking die niet gemaakt is van gegolfd vezelplaatmateriaal (karton), waaronder maar niet beperkt tot metaal, hout, stof, leer, hard plastic, zacht plastic en piepschuim (bijv. Styrofoam);
  • is ingepakt in een buitenste transportcontainer of verpakking bedekt in krimpplastic of rekfolie;
  • rond of buisvormig is, met inbegrip van (zonder beperking) verzendkokers, blikken, emmers, vaten, banden, trommels;
  • gebonden is met metalen, plastic of stoffen banden of voorzien is van wielen (bijv. een fiets), zwenkwieltjes, handvatten of riemen, met inbegrip van verpakkingen waarvan het buitenoppervlak losjes is omwikkeld of waarvan de inhoud uitsteekt buiten het oppervlak;
  • verstrikt kan raken in ons sorteersysteem of schade kan veroorzaken aan andere pakketten.

b.    Extra afhandelingstoeslag – Gewicht

(20 euro per zending)

Is van toepassing op een zending met een artikel of pakket dat een werkelijk gewicht heeft van meer dan 31 kg (maar minder dan 68 kg).  Let op: AHS-Gewicht is niet van toepassing op een artikel, pakket of doos op een standaard pallet.

Onze sorteersystemen zijn ontworpen voor artikelen en pakketten tot 31 kg. Zwaardere pakketten vereisen handmatige tussenkomst om te voorkomen dat ze andere pakketten beschadigen of medewerkers verwonden.

U kunt hier meer informatie lezen over deze nieuwe toeslagen.

Lees op tnt.com meer over onze verpakkingstips en -richtlijnen om deze toeslagen te vermijden.


2.     Bijgewerkte definitie van bestaande toeslagen ter overeenstemming met wereldwijde operationele standaarden

a
.     Extra afhandeling – Manuele verwerking

AHS-Manuele verwerking is van toepassing op een artikel dat minder weegt dan 30 kg en groter is dan een van de volgende afmetingen: 1,21 m (l) x 0,76 m (b) x 0,76 m (h)


b.    Niet-stapelbaar

De toeslag voor niet-stapelbare producten is van toepassing op zendingen die minstens één stuk of pallet bevatten die niet-stapelbaar is. Niet-stapelbaar betekent dat een stuk of pallet niet op veilige wijze verticaal kan worden gestapeld. Deze toeslag geldt één keer per zending, ook als meerdere onderdelen in één zending niet-stapelbaar zijn.

We behouden ons het recht voor om extra afhandelingskosten in rekening te brengen voor pakketten die een speciale behandeling vereisen of waarvoor we tijdens het vervoer extra verpakking moeten aanbrengen. De vorm en afmetingen van een pakket kunnen onderweg veranderen, waardoor de geldende toeslag voor het pakket mogelijk wordt beïnvloed. Wanneer de vorm en afmetingen van het pakket onderweg veranderen, kunnen wij de verzendkosten te allen tijde hierop aanpassen.

TNT behoudt zich het recht voor om tarieven, toeslagen, transittijden en zones aan te passen zoals wij dat nodig achten, met of zonder voorafgaande kennisgeving en in overeenstemming met onze Vervoersvoorwaarden

 

Maak kennis met de gemakkelijkste manier om uw TNT-facturen te beheren en te begrijpen.

Online Billing

Onze e-Invoicing en e-Payment systemen zijn sneller, efficiënter en milieuvriendelijker dan handmatig papierwerk.