Toeslag bij grote vraag (voorheen bekend als Piektoeslag)

Piektoeslag heet vanaf 4 september 2023 Toeslag bij grote vraag. Tijdens perioden van verhoogde verzendvolumes, verhoogde vraag naar capaciteit, verhoogde operationele kosten en andere belastingen op ons netwerk, kunnen we een "Toeslag bij grote vraag" aanrekenen. 

*BELANGRIJK:

1: De toepasbaarheid, de duur en het bedrag van de 'Toeslag bij grote vraag' wordt bepaald voor elke regio op basis van regelmatige evaluaties van de verzendvolumes en de beschikbare capaciteit binnen ons netwerk en andere overwegingen.

2. De bedragen van 'Toeslag bij grote vraag', triggers en berekeningsmethoden kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Lees de Vervoersvoorwaarden van TNT.

Vanaf 7 maart 2022 voeren we de volgende wijzigingen in de Toeslag bij grote vraag (voorheen bekend als Piektoeslag) door voor TNT-zendingen:

  • Voor zendingen uit China en APAC-landen* naar Europa is de Toeslag bij grote vraag verhoogd van € 1,10 naar € 1,30 per kilo.
  • Voor zendingen van Europa naar de VS/Canada, China, APAC en de rest van de wereld is de Toeslag bij grote vraag verhoogd van € 0,20 naar € 0,30 per kilo.

De Toeslag bij grote vraag (voorheen bekend als Piektoeslag) wordt vermeld op uw factuur.

Bijgewerkt 3 maart 2022

Voor zendingen uit China en APAC-landen naar Europa geldt er vanaf 23 december 2021 een verhoogde toeslag van € 1,10 naar € 1,30 per kilo.

Voor zendingen van Europa naar de VS/Canada, China, APAC en de rest van de wereld geldt vanaf 7 maart 2022 een verhoogde toeslag van € 0,20 naar € 0,30 per kilo.

Toeslagkosten (EUR per kilo)

Onderstaande toeslagbedragen zijn van toepassing op betalers in Europa. Voor importzendingen of zendingen van derden is een Toeslag bij grote vraag (voorheen bekend als Piektoeslag) voor export of import van toepassing op basis van het land of gebied van herkomst.

Exporteren Bestemmingen
Herkomst Europa VS/Canada China APAC* Rest van de wereld
Europa 0,20 0,30 0,30 0,30 0,30


Min. Kosten: € 0,90 / verzending

Importeren Herkomsten
Bestemming Europa VS/Canada China APAC* Rest van de wereld
Europa 0,20 0,20 1,30 1,30 0,20


Min. Kosten: € 0,90 / verzending

Ingangsdatum:7 maart 2022

(*) Azië-Pacific (APAC)-landen en gebieden zijn Australië, Cambodja, Indonesië, Japan, Laos, Maleisië, Nieuw-Zeeland, de Filippijnen, Singapore, Zuid-Korea, Thailand, Oost-Timor, Vietnam, Hong Kong SAR China, Macao SAR China en Taiwan China.
Andere APAC-landen en gebieden vallen onder 'Rest van de wereld'. 

Tijdelijke toeslag op TNT International Economy Services (48N) - Alleen binnen Europa

Toeslagkosten (EUR per kilo)

Land van oorsprong Land van bestemming
Europa
Europa  0,10


Geen minimumkosten

Veelgestelde vragen (FAQ)