Brandstoftoeslagen in Europa


TNT past een brandstoftoeslag op basis van een index toe op alle zendingen. Deze is gebaseerd op de spotprijs voor U.S. Gulf Coast (USGC) kerosine/vliegtuigbrandstof (zoals hier gepubliceerd door de Amerikaanse Energy Information Administration).

Week

Wekelijkse prijs

Dollar per gallon

Brandstoftoeslag

Alle services


Vanaf 6 januari 2020 wordt de TNT brandstoftoeslag wekelijks aangepast op basis van de volgende tabel:

TNT Europa

Prijsbereik

Dollar per gallon *

Brandstoftoeslag

* ten minste – maar minder dan

De toepassing van de brandstoftoeslagindex volg twee weken later. Zo is de toeslag voor 21 januari 2019 gebaseerd op de gemiddelde spotprijs zoals deze was op 11 januari. Wijzigingen aan de brandstoftoeslag gaan elke maandag in. Informatie over de wekelijkse brandstoftoeslag is in principe beschikbaar op de vrijdag voordat de toeslag ingaat.

Er bestaat een vertraging tussen de aanduiding van de brandstofprijs en de brandstoftoeslag. TNT kan een langere vertraging hanteren als de brandstofprijs op eia.gov ook later wordt gepubliceerd.

TNT behoudt zich het recht voor om de brandstoftoeslagindex en -tabel zonder kennisgeving vooraf te wijzigen. Zowel het bedrag als de duur van de toeslag wordt uitsluitend door TNT vastgesteld. Als de brandstoftoeslag boven de maximumwaarde of onder de minimumwaarde uitkomt, of als er wijzigingen zijn aan de drempelwaarden, wordt de bovenstaande tabel bijgewerkt.

Bezoek regelmatig deze pagina voor aanvullende berichten en updates over de brandstoftoeslag.