Grote en zware items verzenden

Of u nu een doos vol met boeken, een pallet met bakstenen of een hele verzameling auto's wilt verzenden: u kunt altijd op ons rekenen om het zware werk voor u te doen.

Wat verstaan we onder 'zwaar'?

Elk pakket dat meer weegt dan 23 kg wordt door de officiële regelgeving als een zware zending beschouwd. Dit wil echter niet zeggen dat het noodzakelijkerwijs op een pallet moet worden geplaatst. Voor zendingen onder 70 kg is normaal gesproken geen pallet vereist, maar dit verschilt per regio.

> > >

Wat verstaan we onder 'groot'?

Hoewel er geen officiële classificatie voor grote goederen bestaat, behoort normaal gesproken alles wat op een pallet wordt geplaatst tot deze categorie.

 

Voor grote zendingen kunnen, afhankelijk van de service die u kiest, extra kosten voor grote afmetingen in rekening worden gebracht. Bij Economy of nationale services worden deze extra kosten toegepast wanneer het pakket groter is dan 2,4 x 1,2 x 1,8 m. Voor Express Services zijn deze afmetingen 1,2 x 1,2 x 1,5 m.

50 0 k >

Wat verstaan we onder 'extra groot'?

Voor elk item dat meer weegt dan 500 kg of te groot is voor pallets, moet een unieke oplossing worden gezocht door ons team van specialisten. Bijv. laadklepgoederen, industriële apparatuur.

Grote of zware goederen zo snel mogelijk verzenden

Economy Express

*Beste prijs

Als u op zoek bent naar een goede balans tussen snelheid en budget, dan zorgt Economy Express ervoor dat uw grote en zware goederen worden verzonden, zonder dat het u te veel kost.

Maximaal 7000 kg

Express

*Snel

Als snelheid centraal staat, is Express de beste optie om ervoor te zorgen dat uw grote en zware goederen zo snel mogelijk de plaats van bestemming bereiken, zelfs als dat de volgende dag vóór 9.00, 10.00 of 12.00 is.

Maximaal 500 kg

Special services

*Unieke zendingen

Of u nu een vracht per lucht, zee of via de weg wilt verzenden (of als het dringend is en een speciaal voertuig vereist): ons team van specialisten staat voor u klaar om een oplossing te zoeken voor uw zending.

Wij verzenden alles

Grote of zware pakketten

Zware dozen

We kunnen dozen van maximaal 70 kg zonder pallet verzenden, maar het is cruciaal dat iedereen die betrokken is bij het verzendproces weet dat het om een zware zending gaat. Door dozen van meer dan 23 kg te voorzien van een etiket met 'ZWAAR' kan de veiligheid van de betrokkenen worden gegarandeerd.

Pallets

Bij de perfecte pallet gaat het niet alleen om stabiliteit en bescherming. Als u het goed doet, vermijdt u aanvullende kosten. Omdat onze tarieven berekend worden op basis van gewicht en volume, komen er toeslagen bij voor alles dat extra ruimte inneemt of uw pallet niet stapelbaar maakt.

Extra groot

Als u iets van ongebruikelijke grootte verzendt of iets dat meer weegt dan 500 kg, heeft u mogelijk hulp nodig bij het verpakken en verzenden. Neem contact op met Customer Care, zodat we u kunnen helpen de volgende stap te nemen.

Direct boeken

Of u nu een doos vol met boeken, een pallet met bakstenen of een hele verzameling auto's wilt verzenden: u kunt altijd op ons rekenen om het zware werk voor u te doen.

 

 

 

Volg uw pakket

Heeft u net een zwaar of groot item verzonden? Geweldig! Voordat u het weet, is de zending geleverd bij de ontvanger.

Ondertussen kunt u uw zending volgen door uw zendingsnummer in te vullen in Track & Trace. Of uw goederen nu aan het eind van de straat of aan de andere kant van de wereld worden geleverd, u hoeft ze nooit uit het oog te verliezen.