Douaneafhandeling

Het versturen van goederen naar het buitenland kan vertraging opleveren bij de douane. Bekijk waar u rekening mee moet houden als u internationaal verzendt en hoe u tijd bij de grens kunt winnen.

Belangrijke zaken voor douaneafhandeling

Regelgeving voor verzenden controleren

Verschillende regelgevingen betekenen dat exporteren van land tot land kan verschillen. Zorg ervoor dat u zich volledig bewust bent van de vergunningen, speciale voorwaarden en beperkte en verboden goederen in het land waar u naartoe verzendt.

Documenten voorbereiden

Om vertragingen bij de grens te voorkomen, is het belangrijk dat u op voorhand over de vereiste documenten beschikt. Zorg ervoor dat u alle benodigde informatie opneemt in uw handelsfactuur. Hiermee classificeert en verwerkt de douane namelijk uw zending.

Toeslagen en belastingen

Voor internationale zendingen gelden vaak importtoeslagen en belastingen. Maar het is niet nodig dat u hierin verstrikt raakt. Ze zijn afhankelijk van de bestemming en de waarde van de zending. Zorg ervoor dat u precies weet wat u of de ontvanger moet betalen.

Start met internationaal verzenden

Verminder uw papierwerk via TNT

Adresbevestiging

De douane moet de oorsprong en bestemming van uw zending controleren. Onze database controleert automatisch adressen, zodat u op voorhand weet of uw goederen hun bestemming kunnen bereiken.

Digitale handelsfactuur

Wilt u er zeker van zijn dat uw goederen zonder problemen door de douane afgehandeld worden? Dan is een volledige en correcte handelsfactuur essentieel. Met het maken van een digitale handelsfactuur via myTNT of het downloaden van een template via onze website versnelt u dit proces.

Zending volgen van deur-tot-deur

U hoeft uw zending niet uit het oog te verliezen als deze het land verlaat. U kunt op elk gewenst moment zien waar uw zending zich bevindt. Met Track & Trace kunt u uw zending wereldwijd lokaliseren en ziet u wanneer deze op zijn bestemming werd geleverd.

Onderwerpen betreffende export en import