Restricții și sancțiuni privind exporturile

Cum se pot respecta reglementările de export și ce sancțiuni există?

 

Expedierea bunurilor în anumite țări/teritorii este afectată de restricțiile privind exportul și de sancțiunile internaționale în vigoare, în funcție de tipul bunurilor, de țara de origine și de destinație sau de părțile implicate în tranzacție.

Cum TNT își desfășoară activitatea în majoritatea țărilor/teritoriilor afectate de sancțiunile internaționale, vom expedia numai în conformitate cu regulamentele și sancțiunile impuse de Organizația Națiunilor Unite, Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii și alte țări/teritorii. Consultați Termenii și condițiile TNT de mai jos privind gestionarea articolelor strategice și destinațiile restricționate pentru a afla detalii privind gestionarea comerțului restricționat, dar legal.

Părţile refuzate

Lista entităților indezirabile face parte din regimul internațional de sancțiuni și din cerințele restricțiilor privind exportul. TNT nu acceptă transporturi către sau de la persoane fizice sau organizații listate ca entități indezirabile.
 

Linkuri utile:


Articole strategice

Articolele strategice sunt articole pentru uz militar sau pentru uz militar și civil care pot fi utilizate în ambele scopuri. TNT nu clasifică articolele strategice, aceasta este responsabilitatea exportatorului. Capacitățile noastre de a oferi servicii variază în funcție de locație, dar necesită întotdeauna informații exacte privind licențele aplicabile. Pentru informații suplimentare, contactați Customer Service.


Linkuri utile:


Destinații restricționate

Pentru a adera la sancțiunile internaționale, TNT a suspendat anumite servicii sau a introdus cerințe suplimentare pentru expedieri. Mai jos, găsiți o prezentare generală ordonată după țară a tuturor programelor de sancțiuni care afectează serviciile TNT.
 

Linkuri utile:

Cuba

- Seviciile de export / import catre / din Cuba sunt suspendate pana la noi dispozitii.

- TNT nu accepta articole cu origine SUA, pentru expediere catre Cuba, indiferent din ce tara ar urma sa fie preluarea.

 

Iran

- Începând cu 1 aprilie 2016, TNT nu mai oferă servicii de transport către/dinspre Iran.

- TNT nu deserveşte ambasade sau consulate ale Iranului, indiferent în ce ţară s-ar afla acestea.

 

Coreea de Nord

- Seviciile de export / import catre / din RPD Coreea sunt suspendate pana la noi dispozitii.

 

Rusia si Ucraina

Recent, un numar de state au adoptat sanctiuni cu privire la expedierea unor articole catre anumite persoane si entitati din Rusia si Ucraina. Mai mult, SUA mentine un embargo total in privinta comertului cu regiunea Crimeea.

 

Cum sa expediati catre Rusia si Ucraina prin TNT (documente si non-documents)

 

Pentru servicii de transport intre UE si Rusia, precum si intre SUA si Rusia, TNT nu va accepta bunuri care sunt interzise pentru utilizatorii finali, bunuri specificate in cadrul programelor de sanctiuni in vigoare.

 

Serviciile intre SUA si Crimeea sunt suspendate pana la noi dispozitii. Orice servicii intre UE si Crimeea, TNT nu va accepta bunuri care sunt interzise pentru utilizatorii finali, bunuri specificate in cadrul programelor de sanctiuni in vigoare. Pentru orice alte zone din Ucraina nu exista restrictii comerciale (nici din partea UE, nici din partea SUA).

 

Sudan

- Serviciile intre SUA si Sudan sunt suspendate pana la noi dispozitii.

- TNT nu accepta articole cu origine SUA, pentru expediere catre Sudan, indiferent din ce tara ar urma sa fie preluarea.

 

Siria

- Seviciile de export / import catre / din Siria sunt suspendate pana la noi dispozitii.

Prin vizitarea și utilizarea acestui site, sunteți de acord cu cookie-urile utilizate de către TNT și partenerii săi. Aflați mai multe