Expedierea bunurile periculoase

Este posibil să nu știți că articolul este periculos. De aceea este important să verificați diversele clasificări și să vă asigurați că expedierea este în siguranță și este conformă cu reglementările.

Ce articole sunt considerate periculoase?

Orice articol care, dacă nu este manipulat corect, vă poate răni sau poate răni curierul, poate afecta alte expedieri sau mediul înconjurător.

În cazul în care nu sunteți sigur dacă expedierea conține sau nu bunuri periculoase, cereți fabricantului sau furnizorului o Fișă tehnică de securitate a produsului (FTS). În cazul în care fișa conține un număr UN, este vorba despre bunuri periculoase. De asemenea, este suficient să ne contactați. În cazul în care fișa conține un număr UN, bunurile sunt periculoase. De asemenea, este suficient să ne contactați.

Exemple de bunuri periculoase

Anumite bunuri clasificate drept periculoase vă pot surprinde – de ex., aerosolii, parfumurile sau orice aparate care conțin baterii cu litiu, precum telefoanele sau laptopurile.

Bateriile pe bază de litiu

Dacă sunt ambalate incorect sau deteriorate în tranzit, bateriile cu litiu se pot scurtcircuita, ceea ce le va face să se supraîncălzească și să ia foc.

Spray-urile și aerosolii

Gazul comprimat conținut pentru funcționarea acestor articole este periculos și poate exploda, în cazul în care sunt ambalate incorect.

Vopselele și lacurile

Vopselele pe bază de ulei, spray-urile cu vopsea și unele lacuri se pot supraîncălzi și pot lua foc în anumite condiții.

Parfumurile

Alcoolul, care este o substanță inflamabilă, este un ingredient esențial în majoritatea parfumurilor și apelor de colonie.


Care sunt clasificările?

Există nouă clase de bunuri periculoase, plus câteva sub-clase. Clasa în care se încadrează expedierea dumneavoastră va influența modul de ambalare, etichetare și de transport al acesteia.

Ce trebuie să știți

Este responsabilitatea dumneavoastră

Este responsabilitatea expeditorului să se asigure că bunurile periculoase expediate sunt declarate, ambalate și etichetate corect și că sunt însoțite de documentația corespunzătoare pentru țările de origine, de tranzit și de destinație.

Taxe suplimentare

Expedierea bunurilor periculoase necesită servicii speciale de manipulare și transport. Acest lucru înseamnă că vor fi adăugate taxe suplimentare la costurile de expediere.  

Începeți să expediați cu TNT

  • Pentru companii de orice dimensiune
  • Tarife personalizate pentru companiile care expediază frecvent
  • Preluăm coletul dumneavoastră pentru a vă economisi timp
  • Oferte de preț online instantanee în myTNT 2
Prin vizitarea și utilizarea acestui site, sunteți de acord cu cookie-urile utilizate de către TNT și partenerii săi. Aflați mai multe