Wat zijn lithiumbatterijen?

Het zijn kleine pakjes energie die onze wereld verbinden. Oplaadbare lithium-ionbatterijen zorgen ervoor dat onze laptops en mobiele telefoons werken. Niet-oplaadbare metalen lithiumbatterijen leveren de energie voor onze horloges en afstandsbedieningen voor auto's.

Waarom zijn dit gevaarlijke goederen?

In één woord? Brand.

Er worden steeds krachtigere lithiumbatterijen ontworpen om apparaten uren of dagen achtereen aan de praat te houden. Hiervoor bevatten ze veel elektrische energie. Als lithiumbatterijen tijdens vervoer verkeerd worden verpakt of beschadigd raken, kunnen ze kortsluiten, waardoor ze oververhit raken en vlam vatten.

 

Batterijen met slechte kwaliteit en nepbatterijen lopen het grootste risico, omdat ze geen strenge testen hebben ondergaan.

Waar worden ze gebruikt?

De top 10 van meest populaire zendingen met lithiumbatterijen zijn:

1. Laptops en tablets

2. iPhones en iPads

3. Mobiele telefoons

4. Meetapparatuur

5. Medische apparaten

6. Hoverboards

7. Elektrische fietsen

8. Elektrisch gereedschap

9. Automatische externe defibrillators

10. Drones

Waar kan ik meer details vinden?

U kunt onze uitgebreide PDF-handleiding over het verzenden van lithiumbatterijen downloaden. U kunt ook contact met ons opnemen.

Bij wie ligt de verantwoordelijkheid?

Het is de verantwoordelijkheid van de verzender om te zorgen dat gevaarlijke goederen correct worden ingeklaard, verpakt en voorzien van de juiste documentatie voor de landen van herkomst, doorvoer en bestemming.

 

Wat we kunnen doen, is het u zo gemakkelijk mogelijk maken door deze regels te volgen. Met teamwerk kunnen we uw gevaarlijke goederen in een mum van tijd verzenden.

Nog vragen?

Als u twijfelt of uw zending wel of niet is ingedeeld bij gevaarlijke goederen, neem dan via de knop hieronder contact op met onze experts. Ze staan klaar om al uw vragen over gevaarlijke goederen te beantwoorden, en zullen u begeleiden bij het verzendproces.