Handelsfactuur

-

Goed voorbereiden voor snelle verwerking

De sleutel voor een soepele douaneafhandeling is een volledige en juiste handelsfactuur. Douaneautoriteiten hebben deze nodig om eventuele belastingen en heffingen te beoordelen. Correct invullen helpt vertragingen voorkomen.

Voorbeeld handelsfactuur

We hebben een gemakkelijk te gebruiken template zodat u uw handelsfactuur kunt invullen. Let op: deze template dient als leidraad voor klanten. Invullen en indienen van de handelsfactuur is de verantwoordelijkheid van de entiteit die de handtekening verzorgt.

De belangrijkste onderdelen van de handelsfactuur

Wat verzendt u?

 

Omschrijving van goederen

Hierdoor wordt het de douaneautoriteiten duidelijk wat u verzendt. De omschrijving dient aan te geven wat het is, waarvan het is gemaakt, en (indien van toepassing) waarvoor het wordt gebruikt. Dit moet duidelijk zijn en alle items in de zending omschrijven.

 

Geharmoniseerde tariefcodes

Het Geharmoniseerde Systeem (GS-codes) deelt goederen in, zodat douaneautoriteiten weten welke belastingen, toeslagen en controles van toepassing kunnen zijn. Dit is optioneel, maar een code toevoegen helpt de douaneafhandeling te versnellen.

$

Geef de juiste waarde op van uw zending

Zelfs als het item een proefproduct, cadeau of retour is, vertegenwoordigt het nog steeds de waarde van ten minste de productiekosten. De waarde dient zo nauwkeurig mogelijk te zijn. Als de douane uw schatting niet vertrouwt, kan dit leiden tot vertragingen en sancties. Nog een tip; geef de waarde van de goederen op in de valuta die u op de factuur opgeeft.

Land van oorsprong

Dit beschrijft waar de goederen zijn geproduceerd. Dit kan anders zijn dan vanwaar de goederen worden verzonden. In bepaalde gevallen kan een certificaat van oorsprong vereist zijn. Neem voor meer informatie over het certificaat van oorsprong contact op met uw plaatselijke Kamer van Koophandel.