Uw zending voorbereiden

Een correcte voorbereiding van uw zending is de beste manier om ervoor te zorgen dat uw zending op tijd aankomt. Gebruik dan ook het juiste formaat doos en de juiste verpakkingsmaterialen.

Enveloppen, dozen of ander verpakkingsmateriaal nodig? Bestel online.

Voor het bestellen van labels, klik hier.
 

Documenten

De verzendkosten begrijpen

Het volumegewicht wordt gebruikt om het gewicht van een pakket vast te stellen en dit is weer bepalend voor de verzendkosten. Het volumegewicht houdt de dichtheid van een pakket in, ofwel de ruimte die het inneemt ten opzichte van het daadwerkelijke gewicht. Hoe groter uw zending, hoe hoger het volumegewicht.


Op de juiste manier verpakken

Regelgevingen

Om ervoor te zorgen uw zending veilig aankomt en in dezelfde staat waarin u het heeft verzonden, moet u zich houden aan de verpakkingsregels.

Labelen

Het is cruciaal dat labels op de juiste manier op uw zending worden bevestigd, omdat deze belangrijke informatie bevatten voor transporteurs, zoals de bestemming en de verwerking.

Breekbare en waardevolle zendingen

Deze type goederen moeten voorzichtig worden verwerkt. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat ze goed verpakt en gemarkeerd zijn om het risico op schade tijdens het vervoer te verminderen.

Verpakkingsrichtlijnen

Bekijk hoe u uw pakketten, pallets en ongebruikelijke zendingen veilig moet verpakken met verzegel- en labelinstructies, zodat u zeker weet dat uw goederen juist zijn verpakt en klaar zijn voor transport.

 

Verzend nu met TNT

  • Voor bedrijven van elk formaat
  • Gepersonaliseerde tarieven voor regelmatige verzenders
  • Wij halen uw pakket op zodat u tijd bespaart
  • Direct een online prijsopgave in myTNT 2