Labelen van uw zending

Hoe kan ik mijn stickers afdrukken en aanbrengen?

Duidelijke stickers zijn een voordeel. Hierdoor kunnen we uw zending op de juiste bestemming afleveren, en onderweg de juiste behandeling geven. Het nemen van extra tijd voor de juiste routestickers en stickers voor speciale behandeling kan een verschil maken.

Een handleiding voor duidelijke stickers

 

1. Verwijder oude stickers

Door te veel stickers ontstaat verwarring. Plak nieuwe stickers nooit over de oude.

2. Druk nieuwe stickers af

Gebruik indien mogelijk zelfklevend papier voor het afdrukken van de routestickers die u bij uw boeking krijgt. Indien dit niet mogelijk is, gebruik dan normaal papier in een pouche.

3. Doe een reservekopie in de doos

Het is een goed idee een kopie van uw verzenddocumenten, of op zijn minst het adres van de ontvanger, in de doos te doen voordat u deze afdicht. Dit is voor het geval er iets met de sticker op de buitenkant gebeurt.

4. Maak stevig vast

Bevestig routestickers (of pouches) op de bovenkant van dozen of de zijkant van pallets, met de streepjescode vlak en zichtbaar (niet over de rand gevouwen). Bevestig stickers na het aanbrengen van tape, zodat de stickers duidelijk zichtbaar zijn. Gebruik indien nodig extra plakband of nietjes op oppervlakken van textiel of hout.

5. Duidelijkheid

Geen verpakkingsmateriaal over uw stickers aanbrengen of ze op enige manier onduidelijk maken. Zelfs als u door het plastic heen kunt zien, kunnen onze scanners de streepjescode mogelijk niet lezen.

Meer informatie over verpakkingen