Internationaal verzenden

Naar het buitenland verzenden hoeft niet moeilijk te zijn. In 5 eenvoudige stappen kunt u aan de slag.

Controleer de douaneregelgeving

Als u niet beschikt over de juiste kennis van douaneprocedures, kan dit leiden tot vertragingen van uw zendingen en extra kosten. Het is belangrijk dat u weet welke belastingen betaald moeten worden en dat uw handelsfactuur volledig is.

Accijnzen en tarieven

Voor internationaal verzonden goederen gelden vaak douanetoeslagen. De toeslagen zijn afhankelijk van de bestemming en de waarde van de zending. Zorg ervoor dat u precies weet wat u of de ontvanger moet betalen.

Wat kunt u niet verzenden?

Veel landen hanteren strenge controles over wat het land in en uit kan. Als de regels niet worden nageleefd, bestaat het risico dat goederen worden vastgehouden of zelfs vernietigd. Vergeet niet om onderzoek te doen naar verboden en beperkt toegelaten goederen op uw bestemming.

Slim verpakken

Als uw goederen correct zijn verpakt, loopt u minder risico op vertragingen en schade tijdens doorvoer. Het is de moeite waard voldoende tijd te nemen om uw zending in te pakken en te etiketteren, en om ervoor te zorgen dat de zending aan landspecifieke voorschriften voldoet.

Uw zending boeken

U bent er bijna!
Kies een TNT service die bij u past en spreek een ophaaltijd af. Vergeet niet uw zending te volgen via Track & Trace.

Ga wereldwijd voor echte groei

Azië

Naar Azië verzenden kan een cruciale stap zijn voor bedrijven over de hele wereld. Alleen al in India en China wonen 2,7 miljard mensen, waarvan velen behoren tot een snel groeiende middenklasse. Het mag daarom geen verrassing zijn dat veel exporteurs zich richten op het Oosten. Bedrijven hebben de exploderende vraag naar luxe goederen, specialistische apparatuur en grondstoffen al in de gaten - een trend die waarschijnlijk niet snel zal veranderen. 

Europa

In Europa bestaat een enorme vraag naar goederen uit andere landen. Door te exporteren binnen Europa, kunt u het bereik van uw bedrijf fors uitbreiden. Bovendien maken de geavanceerde infrastructuur en gemeenschappelijke invoerregels van de EU het eenvoudiger om naar andere markten te verzenden. Vijf EU-lidstaten maken deel uit van de top tien van grootste consumentenmarkten, waarmee Europa een uiterst veilige optie blijft.

Amerika

Amerika bestaat uit een enorme, gevestigde consumentenmarkt in het Noorden en één van 's werelds snelst groeiende economieën in Latijns-Amerika. Daarmee vormt het continent een diverse en lucratieve markt voor bedrijven die hun export uitbreiden. De Amerikaanse markt is in het bijzonder door een explosieve groei van de vraag naar luxe goederen in Mexico en Brazilië zeer aantrekkelijk voor exporteurs geworden.

Veelgestelde vragen over internationaal verzenden