Pallets verpakken

De manier om stevigheid en stabiliteit te verzekeren

Bij de perfecte pallet gaat het niet alleen om stabiliteit en bescherming. Als u goed verpakt, vermijdt u aanvullende kosten. Omdat onze tarieven berekend worden op basis van gewicht en volume, komen er toeslagen bij voor alles dat extra ruimte inneemt of uw pallet niet stapelbaar maakt.

Een gids voor de perfecte pallet

1. Stapel in kolommen

Kolommen zorgen voor maximale stapelsterkte. Als de inhoud stevig is, kunt u de 'baksteenstijl' gebruiken voor extra stabiliteit.

2. Zorg dat er niets uitsteekt

Items horen op de pallet te passen, zonder over de rand te hangen. We accepteren geen pallets waarbij de goederen over de pallets hangen.

3. Hou het vlak

Het vlakke oppervlak aan de bovenkant van uw pallet moet gelijk, stevig en stapelbaar zijn. Voor niet-stapelbare pallets wordt er een toeslag in rekening gebracht.

4. Omsnoeren of wikkelen

Gebruik twee banden vanaf elke zijde en/of rekfolie om de goederen op hun plek te houden. De banden en folie moeten ook om de pallet zelf gewikkeld zijn.

5. Bevestig labels op een zichtbare plek

Labels moeten aan de zijkant bevestigd worden, omdat er mogelijk een andere pallet op uw zending wordt geplaatst. Niet-stapelbare pallets moeten worden aangeduid met een label. 

 

Handige tip: doe bij stapelbare pallets een kopie van het label in één van de dozen op de pallet. Bij niet-stapelbare pallets met uitzonderlijke items bevestigt u het label op een item. Als de goederen in folie worden verpakt, plakt u het label vóór het inpakken op het item.

Een perfecte pallet

Ga zorgvuldig te werk bij het inpakken

Uw verpakking moet voldoen aan onze minimale vereisten.