Pregătirea articolelor cu forme neregulate

Cum se asigură un transport

Articolele mari, grele sau cu forme neregulate necesită o atenție sporită la ambalare și manipulare. De obicei, acestea nu pot fi stivuite sau așezate pe benzile de sortare atunci când sunt în tranzit. Din acest motiv, este posibil să aveți cheltuieli suplimentare asociate acestor expedieri. Dacă expedierea necesită o manipulare specială, contactați-ne pentru a primi ajutor.

Ghid pentru ambalarea articolelor cu forme neregulate

Tuburi

Cilindrii grei trebuie fixați de paleți cu ajutorul benzilor rigide de plastic. Evitați ca cilindrii să depăşească perimetrul paletului, astfel încât acesta să poată fi stivuit. Elementele mai ușoare, cu formă tubulară, pot fi ambalate în cutii cu secţiune triunghiulară.

Articole care nu pot fi introduse în cutii

Articolele mari, neîmpachetate, trebuie fixate pe paleţi cu ajutorul benzilor rigide de plastic. Utilizați materiale de protecție suplimentară pentru marginile ascuțite care ar putea fi expuse. 

Articole ascuțite/proeminente

Înainte de a fi introduse într-o cutie, articolele ascuțite trebuie ambalate în materiale de protecție suplimentare. Nu lăsaţi articole proeminente în afara cutiilor, deoarece pot fi deteriorate când sunt stivuite. Dacă este nevoie, utilizați o cutie mai mare sau luați în calcul posibilitatea folosirii unui palet.

Articole grele/supradimensionate

Greutatea și dimensiunile maxime variază în funcție de serviciu. Pentru expedierile care depășesc 2,4 x 1,2 x 1,5 m (L x l x î) sau 500 kg, vă rugăm să contactați echipa Asistență Clienți.

240cm > 120cm > 150cm > 500 kg >

Etichetarea

Găsiți o suprafață plană pe care să lipiți eticheta AWB-ului și toate etichetele de manipulare specială necesare. Pe materiale precum lemnul, cauciucul sau pe materialele textile, utilizați o cantitate suplimentară de bandă adezivă, capse sau lipici pentru a fixa etichetele. 

 

Sfat: Introduceți o copie de rezervă a etichetei în interiorul cutiei. 

Siguranţă maximă

Acordați atenție modalității de ambalare

Ambalajul dumneavoastră trebuie să îndeplinească cerințele noastre minime de siguranță.

Mai multe instrucțiuni de ambalare

Prin vizitarea și utilizarea acestui site, sunteți de acord cu cookie-urile utilizate de către TNT și partenerii săi. Aflați mai multe