Verzend uw pakket naar België

Wij weten alles over het versturen van pakketten naar België

Hoe verzendt u uw pakket naar België

België, met een economie die afhankelijk is van internationale handel en één van de meest belangrijke toegangspoorten van Europa, is een belangrijke bestemming voor internationale verzenders. Of u nu brieven, pakketten of palletten moet versturen, wij kunnen ze daar op tijd krijgen en in dezelfde staat als waarin ze vertrokken. Breid het bereik van uw bedrijf uit naar België en sluit aan op van de meest centrale en meest belangrijke verzendbestemmingen in de EU.

 

HET VOORDEEL VAN TNT

  • Wereldwijd bereik in meer dan 200 landen
  • Europa's grootste wegennetwerk
  • Ophaaltijden die u goed uitkomen
  • Verzekering en aanvullende diensten


Met dag- en tijdgegarandeerde diensten die met een duidelijk kostenoverzicht worden geleverd is het geen verrassing dat onze klanten voor TNT kiezen. Ze krijgen zo het serviceniveau dat ze nodig hebben. Ongeacht of u nu een economy-, nacht- of pasklare dienst voor uw zending nodig heeft, kan TNT u deze leveren.

 

Verzenden naar België?

Één van de hoofddoelen om de EU te creëren was het verbeteren van de handel tussen de lidstaten. Dus het is geen verrassing dat het verzenden van goederen binnen de grenzen van de EU eenvoudiger is dan exporteren buiten deze grenzen. Het is echter belangrijk dat u rekening houdt met een aantal details wanneer u exporteert naar België, zowel van binnen als van buiten de Europese Unie.

 

BTW
Alle goederen die aan EU-landen worden verkocht, moeten op uw belastingaangifte worden aangegeven. Daarom is het belangrijk dat u bedrijf in het btw-register staat ingeschreven. Als uw klant niet voor btw is geregistreerd, dan moet u belasting betalen over de goederen die worden verstuurd.

 

Goederencodes
Goederen die zich niet in het vrije verkeer bevinden, maar worden geëxporteerd naar een EU-land (zoals goederen waarop geen rechten zijn betaald), vereisen een goederencode.

 

Exportlicentie
Een exportlicentie is vereist voor bepaalde goederen, zelfs als deze binnen de EU worden verzonden.

UW ZENDING VERPAKKEN

Als u weet hoe u uw zending goed moet voorbereiden, kunt u het risico op vertraging of schade tijdens de verzending van uw goederen verminderen.

Dozen en pallets
Het gebruik van een stevige doos van goede kwaliteit met de juiste afmetingen zal het risico op schade aan uw zending aanzienlijk verminderen. Zorg dat de hoeveelheid lege ruimte in de doos beperkt is, en dat de boven- en onderkant van de doos met plakband in een H-patroon zijn dichtgemaakt. Pallets moeten in kolommen worden opgestapeld en een vlakke bovenkant hebben, omdat dit extra kosten en toeslagen zal voorkomen.

Uitzonderlijke items
Het verwerken en behandelen van grote, zware of onregelmatig gevormde items heeft extra aandacht nodig. Vaak kunnen ze tijdens transport niet worden gestapeld of op transportbanden worden gezet. Hierdoor moet u wellicht een toeslag betalen. Neem voor hulp contact met ons op als uw zending een speciale behandeling vereist.

Onbeschadigd en op tijd

Volg onze richtlijnen voor verpakken om vertragingen te voorkomen

Meer informatie