Taxă suplimentară pentru perioadele aglomerate

Am anunțat implementarea unei taxe suplimentare pentru expedierile internaționale de colete și mărfuri, începând cu 6 aprilie 2020, din cauza diverselor restricții impuse de țările din lumea întreagă pentru limitarea răspândirii COVID-19.

Din cauza perturbărilor continue ale proceselor de distribuție la nivel global, capacitatea de transport aerian al mărfurilor rămâne limitată. Ne confruntăm cu o creștere a costurilor, pe măsură ce ne adaptăm rețelele internaționale pentru a ne desfășura activitatea chiar și în contextul restricțiilor impuse.

Deși taxa suplimentară pentru perioadele aglomerate variază în timp în funcție de mai mulți factori, cum ar fi presiunea asupra capacității rețelei, cererea și costurile de operare, ne angajăm să vă oferim cel mai bun serviciu posibil.

Începând din 7 martie 2022, implementăm următoarele modificări ale taxei suplimentare pentru perioadele aglomerate:

  • Începând cu 7 martie 2022, pentru expedierile din China și regiunea Asia-Pacific* către Europa, se va aplica o taxă suplimentară mărită, de la 1,10 EUR la 1,30 EUR per kilogram.
  • Începând cu 7 martie 2022, taxa suplimentară pentru expedierile din Europa către S.U.A./Canada, China, regiunea Asia-Pacific și Restul țărilor din lume va crește de la 0,20 EUR la 0,30 EUR per kilogram.

Taxa suplimentară va fi afișată în factură.

Actualizare 3 martie 2022

Începând din 2 decembrie 2021, pentru expedierile din China, se va aplica o taxă suplimentară mărită, de la 4 RON la 6 RON per kilogram.

Începând cu 13 decembrie 2021, pentru expedierile din regiunea Asia-Pacific către Europa, se va aplica o taxă suplimentară mărită, de la 1 RON la 6 RON per kilogram

Începând cu 7 martie 2022, pentru expedierile din China și regiunea Asia-Pacific* către Europa, se va aplica o taxă suplimentară mărită, de la 6 RON la 7 RON per kilogram.

Începând cu 7 martie 2022, taxa suplimentară pentru expedierile din Europa către S.U.A./Canada, China, regiunea Asia-Pacific și Restul țărilor din lume va crește de la 1 RON la 2 RON per kilogram.

Valoare taxă (RON per kilogram)

Valorile taxelor suplimentare de mai jos se referă la plătitorii din Europa. Pentru expedieri cu destinația România sau expedieri terță parte, se va aplica o taxă suplimentară de export sau de import pentru perioadele aglomerate, în funcție de țara sau teritoriul de origine.

Export Destinații
Origine Europa S.U.A./Canada China APAC* Restul țărilor din lume
Europa 1,00 2,00 2,00 2,00 2,00


Min. Taxă: 4 RON/expediere

Import Origini
Destinaţia Europa S.U.A./Canada China APAC* Restul țărilor din lume
Europa 1,00 1,00 7,00 7,00 1,00


Min. Taxă: 4 RON/expediere

Data intrării în vigoare:7 martie 2022

(*) Țările și teritoriile din regiunea Asia-Pacific (APAC) sunt: Australia, Cambodgia, Coreea de Sud, Hong Kong SAR China, Filipine, Indonezia, Japonia, Laos, Macao SAR China, Malaezia, Noua Zeelandă, Singapore, Taiwan China, Thailanda, Timor-Est și Vietnam.
Alte țări și teritorii din regiunea Asia-Pacific (APAC) sunt incluse în categoria „Restul țărilor din lume”. 

Taxa suplimentară temporară pentru serviciul internațional rutier TNT (Economy) – doar în Europa

Valoare taxă (RON per kilogram)

Țara de origine Țara de destinație
Europa
Europa  1,00


Fără taxă minimă

Întrebări frecvente (FAQ)