Taxă suplimentară temporară

Am anunțat recent implementarea unei taxe suplimentare temporare, aplicabile tuturor transporturilor internaționale FedEx Express și TNT, de cutii și marfă paletizată, începând cu 6 aprilie, până la o notificare ulterioară. Această taxă suplimentară nu se aplică transporturilor naționale.

Taxele suplimentare indicate mai jos se vor aplica expedierilor dintre aceste țări de origine și de destinație, indiferent de locul în care este achitată factura. Prin urmare, taxele suplimentare vor fi aplicate atât pentru exporturi, cât și pentru importuri.

Am implementat această taxă suplimentară din cauza diverselor restricții, impuse de țările din lumea întreagă pentru limitarea răspândirii COVID-19. Aceste restricții afectează lanțul de distribuție la nivel global. În consecință, capacitatea de transport cargo este limitată, iar în procesul de adaptare a rețelei internaționale, ne confruntăm cu o creștere a costurilor, pentru a putea continua să livrăm bunurile esențiale și să oferim cele mai bune servicii chiar și în contextul restricțiilor impuse.

Începând cu 29 aprilie 2020, valoarea taxei suplimentare pentru majoritatea transporturilor internaționale FedEx și TNT, de cutii și marfă paletizată, originare din China, a crescut de la 4 RON per kilogram la 8 RON per kilogram. Tarifele sunt calculate în moneda locală și sunt aplicabile conform tabelului de mai jos. Această majorare ne va permite să oferim în continuare clienților noștri cele mai bune servicii și în această perioadă.

Taxa suplimentară se va aplica până la o notificare ulterioară. Dacă aveți întrebări referitoare la taxele suplimentare, reprezentatul dumneavoastră de vânzări și echipa Asistență clienți vă stau la dispoziție.

Taxa suplimentară temporară pentru serviciul internațional aerian și rutier TNT (Express & Economy)

Valoare taxă (RON per kilogram)

Țara de origine Țara de destinație
China Restul țărilor din regiunea Asia-Pacific Restul țărilor din lume
China - 4,00 8,00
Restul țărilor din regiunea Asia-Pacific 4,00 1,00
Restul țărilor din lume 1,00


Min.  4 RON/transport

Taxa suplimentară temporară pentru serviciul internațional rutier TNT (Economy) – doar în Europa

Valoare taxă (RON per kilogram)

Țara de origine Țara de destinație
Europa
Europa 1,00


Fără taxă minimă

Întrebări frecvente (FAQ)