Taxă suplimentară temporară

Am anunțat recent implementarea unei taxe suplimentare temporare, aplicabile tuturor transporturilor internaționale FedEx Express și TNT, de cutii și marfă paletizată, începând cu 6 aprilie, până la o notificare ulterioară. Această taxă suplimentară nu se aplică transporturilor naționale.

Taxele suplimentare indicate mai jos se vor aplica expedierilor dintre aceste țări de origine și de destinație, indiferent de locul în care este achitată factura. Prin urmare, taxele suplimentare vor fi aplicate atât pentru exporturi, cât și pentru importuri.

Am implementat această taxă suplimentară din cauza diverselor restricții, impuse de țările din lumea întreagă pentru limitarea răspândirii COVID-19. Aceste restricții afectează lanțul de distribuție la nivel global. În consecință, capacitatea de transport cargo este limitată, iar în procesul de adaptare a rețelei internaționale, ne confruntăm cu o creștere a costurilor, pentru a putea continua să livrăm bunurile esențiale și să oferim cele mai bune servicii chiar și în contextul restricțiilor impuse.

Taxa suplimentară se va aplica până la o notificare ulterioară. Dacă aveți întrebări referitoare la taxele suplimentare, reprezentatul dumneavoastră de vânzări și echipa Asistență clienți vă stau la dispoziție.

Actualizare 22 iunie 2020

Pentru majoritatea transporturilor internaționale, originare din China, s-a aplicat, începând cu 29 aprilie 2020, o taxă mărită de la 4 RON per kilogram la 8 RON per kilogram.

Începând cu 22 iunie 2020, valoarea acestei taxe va reveni la 4 RON per kilogram, pentru majoritatea transporturilor internaționale, originare din China.

Taxa suplimentară temporară pentru serviciul internațional aerian și rutier TNT (Express & Economy)

Valoare taxă (RON per kilogram)

Țara de origine Țara de destinație
China Restul țărilor din regiunea Asia-Pacific Restul țărilor din lume
China - 4,00
Restul țărilor din regiunea Asia-Pacific 4,00 1,00
Restul țărilor din lume 1,00


Min.  4 RON/transport

Taxa suplimentară temporară pentru serviciul internațional rutier TNT (Economy) – doar în Europa

Valoare taxă (RON per kilogram)

Țara de origine Țara de destinație
Europa
Europa 1,00


Fără taxă minimă

Întrebări frecvente (FAQ)