Etichetarea expedierilor dumneavoastră

Cum trebuie tipărite şi ataşate etichetele

Etichetarea clară reprezintă un avantaj esenţial. Aceasta ne permite să vă trimitem articolele expediate la destinaţia corectă şi să le manipulăm corect pe drum. Pregătirea corectă a etichetelor, cu informaţii despre traseu şi instrucţiuni pentru manipulare specială, este foarte importantă pentru livrarea la timp şi în condiţii perfecte.

Ghid pentru etichetarea corectă a expedierilor

 

1. Îndepărtaţi etichetele vechi

Prea multe etichete cresc riscul de confuzii. Nu lipiţi niciodată etichetele noi peste cele vechi.

2. Tipăriţi etichete noi

Dacă este posibil, utilizaţi hârtie autocolantă pentru a tipări etichetele documentului de transport (awb), care v-au fost trimise la momentul lansării comenzii. Alternativ, puteţi utiliza hârtie normală pe care să o introduceţi în "buzunarul" transparent de plastic autoadeziv. Curierul TNT vă poate oferi astfel de "buzunare" la preluarea coletului.

3. Introduceţi copii de rezervă în colet

Este recomandat să introduceţi o copie a documentelor de expediere (sau cel puţin adresa destinatarului) în cutie, înainte de a o închide, pentru eventualitatea în care se întâmplă ceva cu eticheta exterioară.

4. Lipiţi bine

Ataşaţi etichetele cu documentul de transport (sau "buzunarul" cu documente) pe partea de sus a cutiilor sau pe partea laterală a paleţilor, asigurându-vă că aţi poziţionat codul de bare pe o suprafaţă plană şi vizibilă, fără a fi îndoit peste margine. Lipiţi etichetele după aplicarea benzii adezive sau a foliei, pentru a nu fi acoperite. Dacă este nevoie, aplicaţi bandă adezivă sau capse pe suprafeţe din material textil sau din lemn.

5. Asiguraţi vizibilitatea

Nu înfăşuraţi cu folie şi nu acoperiţi etichetele. Chiar dacă folia din plastic asigură vizibilitatea, este posibil ca scanerele noastre să nu poată citi codul de bare.

Aflaţi mai multe despre ambalare