Expedieri internaţionale

Expedierea peste hotare nu ar trebui să fie dificilă. Începeţi să realizaţi expedieri internaţionale în 5 paşi simpli

Verificaţi reglementările vamale

Necunoaşterea informaţiilor relevante despre cum se procedează la vamă poate cauza întârzierea expedierilor dumneavoastră şi vă poate costa bani. Este important să ştiţi ce taxe trebuie plătite şi să aveţi întocmită o factură comercială clară şi completă.

Comisioane şi tarife

Bunurile trimise în alte ţări fac deseori obiectul unor taxe vamale. Întrucât acestea diferă în funcţie de destinaţia şi de valoarea expedierii, asiguraţi-vă că ştiţi foarte bine cât trebuie să plătiţi dumneavoastră sau destinatarul.

Aflaţi ce nu puteţi expedia

Numeroase ţări au controale stricte asupra a ce poate intra sau ieşi din ţară şi există riscul ca bunurile să fie reţinute sau distruse pentru nerespectarea legii.  Nu uitaţi să aflați care sunt bunurile restricţionate sau interzise la destinaţia dumneavoastră

Ambalaţi inteligent

Asigurându-vă că bunurile dumneavoastră sunt corect ambalate, reduceţi riscul de întârziere şi deteriorare a acestora în timpul tranzitului. Merită să acordaţi mai mult timp pentru ambalarea şi etichetarea corectă a bunurilor, precum şi pentru a vă asigura că respectaţi normele din ţara de destinaţie.

Lansaţi comanda

Sunteţi aproape gata!
Alegeţi un serviciu TNT care vă convine şi stabiliţi o dată de preluare. Nu uitaţi să vă urmăriţi expedierea cu aplicaţia Track & Trace.

Extindeţi-vă la nivel global pentru a vă dezvolta cu adevărat

Asia

Expedierile către Asia pot constitui un pas critic pentru numeroase companii de pe glob. Cu o populaţie de 2,7 miliarde de oameni numai în India şi China, dintre care o mare parte reprezintă o clasă de mijloc aflată într-o puternică expansiune, nu este de mirare că Orientul a devenit o destinaţie predilectă pentru exporturi. Companiile au observat deja cererea uriaşă pentru bunuri de lux, echipamente speciale şi materii prime, iar această tendinţă de consum nu se va schimba prea curând. 

UE

Fiind un continent extrem de divers, cu o cerere uriaşă pentru bunuri din alte ţări, Europa poate constitui o destinaţie esenţială pentru produsele companiei dumneavoastră. În plus, infrastructura de transport avansată şi reglementările de import comune la nivelul întregii Uniuni Europene simplifică exportul către aceste ţări, mai mult decât în alte zone ale lumii. Având cinci state cu economii aflate în topul primelor zece la nivel mondial, Europa rămâne o piaţă extrem de sigură.

America

Cuprinzând economia uriaşă, bazată pe consum, a Nordului, dar şi una dintre economiile cu cele mai rapide creşteri la nivel mondial în America Latină, piaţa continentului american poate fi o destinaţie diversă şi extrem de profitabilă pentru companiile care caută să îşi crească exporturile. Explozia cererii pentru bunuri de lux din Mexic şi Brazilia a făcut ca piaţa Americilor să devină extrem de atractivă pentru exportatori.

Întrebări frecvente despre expedierea internaţională