Declaraţia vamală

Când se expediază bunuri peste granițe, formalitățile vamale pot provoca întârzieri. Vedeți la ce vă puteți aștepta atunci când faceți expedieri internaționale și cum să reduceți timpul petrecut la graniță.

Termenii de bază ai declaraţiei vamale

Verificați reglementările referitoare la expediere

Diferențele dintre reglementări au ca rezultat faptul că procesele de export pot fi diferite de la ţară la ţară. Asigurați-vă că știți foarte bine prevederile speciale și de acordare a licențelor, și care sunt bunurile restricționate și interzise din țara către care faceți expedierea.

Pregătiţi documentele

Este extrem de important să aveți pregătite dinainte documentele necesare, dacă doriți să evitați întârzierile la graniță. Asigurați-vă că ați inclus toate datele necesare în factura comercială, întrucât aceasta stă la baza modului în care autoritățile vamale vor clasifica și procesa expedierea dumneavoastră.

Taxe şi comisioane

Expedierile internaționale sunt adesea supuse unor comisioane și taxe, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să fiți luat prin surprindere de acestea. Întrucât acestea diferă în funcție de destinația și de valoarea expedierii, asigurați-vă că știți foarte bine cât trebuie să plătiți dumneavoastră sau destinatarul.

Să începem să expediem internaţional

Reduceţi stresul şi birocraţia cu TNT

Validarea adresei

Autoritățile vamale trebuie adesea să verifice originea şi destinația expedierii dumneavoastră. În baza noastră de date se validează automat adresele, ceea ce înseamnă că dumneavoastră veți ști dinainte dacă este posibil ca bunurile dumneavoastră să ajungă la destinația lor finală.

Factura comercială digitală

O factură comercială completă și inteligibilă are o importanță vitală dacă doriți să treceți prin vamă fără probleme. Crearea unei facturi comerciale digitale pe myTNT sau descărcarea unui șablon de pe site-ul nostru va grăbi acest proces.

Urmărirea livrărilor door-to-door

Expedierea dumneavoastră nu dispare pur și simplu odată ce a părăsit țara, iar dumneavoastră puteți să vedeți unde este, în orice moment. Aplicația Track & Trace vă permite să localizați expedierea dumneavoastră în toată lumea și vă informează când urmează să ajungă la destinație.

Subiecte cu privire la export şi import