Ce sunt bateriile pe bază de litiu?

Sunt sursele de energie care stau la baza conectivităţii lumii moderne. Bateriile reîncărcabile litiu-ion ne alimentează telefoanele mobile şi laptopurile. Bateriile ne-reîncărcabile litiu-metal ne alimentează ceasurile şi telecomenzile de la maşini.

De ce sunt acestea periculoase?

Pe scurt? Sunt inflamabile.  

Dezvoltăm baterii cu litiu din ce în ce mai puternice, pentru a ne putea menţine aparatele în stare de funcţionare timp de ore sau chiar zile întregi. Pentru a obţine acest lucru, bateriile trebuie să conţină o cantitate mare de energie electrică. Dacă sunt ambalate incorect sau deteriorate în tranzit, bateriile cu litiu se pot scurtcircuita, ceea ce le va face să se supraîncălzească şi să ia foc.

 

Bateriile de calitate slabă şi cele contrafăcute prezintă cele mai mari riscuri, deoarece nu au trecut prin toate testele riguroase necesare. 

Unde se găsesc bateriile cu litiu?

Cele mai expediate 10 articole care conţin baterii cu litiu sunt:

1. Laptopurile şi tabletele

2. Phone-urile şi iPad-urile

3. Telefoanele mobile

4. Aparatele de măsură

5. Dispozitivele medicale

6. Hoverboard-urile

7. Bicicletele electrice

8. Uneltele electrice

9. Defibrilatoarele automate
externe

10. Dronele

Unde pot găsi mai multe detalii?

Puteţi descărca ghidul nostru complet de expediere a bateriilor cu litiu, în format pdf. Alternativ, ne puteţi contacta direct.

Cui îi aparţine responsabilitatea?  

Este responsabilitatea expeditorului să se asigure că bunurile periculoase expediate sunt declarate, ambalate şi etichetate corect şi sunt însoţite de documentaţia corespunzătoare pentru ţările de origine, de tranzit şi de destinaţie.

 

Tot ce putem face noi este să vă ajutăm să respectaţi aceste reguli. Colaborând, vom reuşi să expediem bunurile periculoase extrem de rapid.

Aveţi întrebări suplimentare?

Dacă aveţi dubii privind clasificarea bunurilor expediate ca periculoase sau nu, contactaţi unul dintre experţii noştri accesând butonul de mai jos. Ei sunt la dispoziţia dumneavoastră pentru a vă ajuta în legătură cu orice întrebări referitoare la bunurile periculoase şi vă vor îndruma în cadrul procesului de expediere.