Indexul de combustibil in Europa

(Cu exceptia Marii Britanii si a Irlandei)

Indexul de combustibil:

Acest index se aplica valorii facturate de TNT in Europa (cu exceptia Marii Britanii si a Irlandei), unde este aplicat un model diferit de calcul). Cele mai recente informatii despre valoarea indexului de combustibil TNT

2 Decembrie - 31 Decembrie - 19%

28 Octombrie - 1 Decembrie - 18.5%

30 Septembrie - 27 Octombrie - 17.5%

Valoarea indexului de combustibil pentru Romania se bazeaza pe cotatia pretului petrolului London Brent Crude. Aceasta valoare face obiectul ajustarilor lunare ale pretului barilului de petrol brut, publicat de World Bank. Pentru a descarca cele mai recente date lunare de pe acest site, click aici . Petrolul brut este produsul de baza utilizat pentru producerea combustibilului pentru aeronave si a motorinei pentru camioane, fiind astfel considerat cel mai relevant reper pentru costurile operationale aferente transporturilor aeriene si rutiere.

 

Va rugam sa tineti cont de faptul ca va exista intotdeauna o diferenta de 1 luna in aplicarea indexului de combustibil. De exemplu, valoarea medie a pretului lunar pentru Brent Crude in luna aprilie va fi publicata in a doua jumatate a lui mai si va fi utilizata pentru a determina valoarea indexului de combustibil aplicabil in iunie.

 

Suprataxa de combustibil pentru TNT va fi ajustata lunar, în conformitate cu modificarea preturilor spot Brent Crude Oil, conform urmatoarei scari:

Incepand cu 1 ianuarie 2018, tabelul cu indicele de suprataxare a combustibilului TNT utilizat pentru a calcula suprataxa combustibilului se va schimba. Vedeți modificarea suplimentară a combustibilului din 1 ianuarie 2018

 

Nota: TNT isi rezerva dreptul de a modifica valoarea indexului de combustibil si a scalei prezentate, fara notificare prealabila. Atat valoarea, cat si durata de aplicare a indexului de combustibil vor fi stabilite de TNT.

 

Va rugam sa verificati aceasta pagina cu regularitate, pentru informatii actualizate.