TNT a asigurat logistica expoziției-eveniment “Comorile României”

În baza contractului încheiat cu Muzeul Național de Istorie a României, TNT a asigurat logistica pentru transportul internațional al unei “încărcături” deosebit de rare și de prețioase: 445 dintre cele mai valoroase artefacte din patrimoniul național ce au fost expediate în China pentru expoziția eveniment “Comorile României”.

 

Exponatele selectate acoperă circa treizeci de milenii de evoluție umană și civilizație în spațiul românesc-din paleoliticul superior și până la sfârșitul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea. Greutatea transportului a însumat  8 tone, o adevărată comoară națională evaluată de către experți la o valoare de asigurare de peste 100 milioane de Euro.

 

TNT Special Services a organizat un charter pentru un zbor direct de 10 ore către China, asigurând capacitatea air cargo necesară exponatelor, în condiții de maximă securitate, transferul având loc pe o rută planificată în mod special pentru acest transport. Echipa TNT a asigurat asistență permanentă și personalizată pe tot parcursul pregătirii și derulării acestui proiect complex.

 

Artefactele au ajuns în condiții perfecte la Beiing, unde expoziția, al cărei vernisaj va avea pe data de 28 ianuarie 2016, va rămâne deschisă publicului până în luna mai. Exponatele vor fi transferate apoi la Muzeul Provinciei Sichuan din Chengdu, unde vor rămâne pentru încă trei luni, urmând ca în vara acestui an transportul retur al “Comorilor României” să fie organizat tot de TNT.