Faktura

Korrekte dokumenter sikrer hurtig transport

Sådan sikrer du nem toldbehandling med en udførlig og korrekt faktura. Toldmyndigheder kræver disse dokumenter for at vurdere eventuelle skatter og afgifter. Når de udfyldes korrekt, er det med til at undgå forsinkelser.

Skabelon til faktura

For at hjælpe dig med at lave din faktura har vi udarbejdet en skabelon, der er nem at bruge. Bemærk venligst: Denne skabelon har til formål at vejlede kunden. Færdiggørelse og indsendelse af fakturaen påhviler den underskrivende enhed.

Generelle retningslinier for en toldfaktura

Navngiv dokumentet
Navngiv dokumentet 'Invoice'. Brug aldrig termen 'proforma invoice', nogle lande vil afvise sådanne fakturaer

Brevpapir
Brug gerne din virksomheds officielle brevpapir

Fakturaen skal være på engelsk
Fakturaen skal være på engelsk. Det vil spare tid i forbindelse med toldklareringen af varerne

 

PÅFØR FØLGENDE

 1. Fakturanummer samt fakturadato
 2. Afsenders navn og adresse
  Tast dit (eller din virksomheds) fulde navn og adresse, husk postnummer og telefonnummer, (fax) og CVR nummer.
 3. Importørens navn og adresse (Bemærk modtageren kan være en anden end importøren)
  Tast importørens kontaktdetaljer, navn telefonnummer samt evt. e-mail.
 4. Toldtariffkode for hver varetype i forsendelsen
  Se koderne på www.vita.toldskat.dk
 5. Beskrivelse af varetype
  Komplet beskrivelse af hver varetype. Katalognumre eller delnumre er ikke tilstrækkeligt. Toldmyndighederne skal vide, hvad hver enkelt genstand er, så beskriv varerne udførligt. Dette gælder også ved vareprøver (blot at skrive 'samples' kan give problemer)
 6. Værdi og valuta (også for vareprøver)
  Angiv værdi og valuta for hver enhed
 7. Mængde
  Antal af hver varetype i forsendelsen
 8. Oprindelsesland
  Angiv det land, hvor varerne er produceret for hver varetype i forsendelsen
 9. Brutto- og nettovægt for varerne
  Brutto og nettovægt angives sammen med antallet af varer i forsendelsen. Emballagen, som beskytter vareren under transporten, udgør forskellen mellem brutto- og nettovægt
 10. Bekræftelse på værdi
  Angiv følgende erklæring: "We confirm that the amount on this invoice is the total and correct value and that no other invoices will be issued".

Fakturaens vigtigste informationer

Hvad indeholder din forsendelse?

 

Beskrivelse af varer

Dette giver toldmyndighederne en klar indikation af, hvad der er i din forsendelse. Beskrivelsen skal angive, hvad du sender, hvad det er fremstillet af, og hvad det skal bruges til (hvis relevant). Det bør være klart og beskrive alle varer, der indgår i forsendelsen.

 

Toldtarifkoder

Det harmoniserede system (HS-koder) klassificerer varer, så toldmyndighederne ved, hvilke skatter, told, og kontroller der kan være gældende. Det er valgfrit, men hvis der angives en kode, fremskynder det toldbehandlingen.

$

Oplys den præcise værdi på din forsendelse

Selv hvis varen er en prøve, gave eller returvare, har den stadig en værdi af mindst produktionsomkostningerne. Værdien skal være så præcis som muligt. Hvis toldvæsenet sætter spørgsmålstegn ved din værdiansættelse, kan det forårsage forsinkelser og sanktioner. Et yderligere tip, anfør værdien af ​​varerne i den valuta, du angiver på fakturaen.

Oprindelsesland

Her beskrives, hvor varerne er fremstillet. Det kan være forskelligt fra det sted, hvor varerne sendes fra. I visse tilfælde kan et oprindelsescertifikat være påkrævet. For yderligere oplysninger om oprindelsescertifikat skal du kontakte dit lokale handelskammer.

Vælg de rigtige Incoterms

Du skal udfylde salgsbetingelser (Incoterms) på hver faktura. Incoterms® 2010 er en globalt anerkendt standard etableret af International Chamber of Commerce. De gør, at toldmyndighederne kan identificere ejeren af ​​forsendelsen når som helst under transporten.

Hvis du har en salgskontrakt, vil Incoterms fremgå heraf. Hvis du ikke har en salgskontrakt, skal du vælge en af ​​de Incoterms, der gælder for dine forsendelser til transport til lands eller ad luftvejen. For eksempel betyder DAP (Delivered at Place), at du som afsender betaler for forsendelsen, men modtageren er ansvarlig for skatter og afgifter.

Kom gennem tolden uden problemer

Se, hvordan dine varer kommer gennem tolden uden problemer med en korrekt faktura. Du kan udfylde din egen, eller spare tid og bruge vores fakturaskabelon.

Nyttige tips til nogle populære destinationer

 

USA

Påfør importørens TAX ID på faktura

 

Kina

Pakkeliste/følgeseddel er påkrævet for alle forsendelser, der skal fortoldes. Hvis denne mangler kan det forårsage forsinkelse.

 

I øvrigt henvises der til:
 • TNTs toldopdateringer
 • DI eksporthåndbog
OBS!

Vi har baseret disse retningslinjer på de toldbestemmelser, der gælder i hovedparten af verden, men disse kan variere efter land, og kan ændres uden varsel.

Hvis du er i tvivl om, der er særlige toldkrav i det land, du sender din forsendelse til, så ring vores kundeservice, vi kan give dig den nødvendige vejledning. Og selvfølgelig, hvis du har andre tvivlsspørgsmål, så ring til os - vi sidder klar til at hjælpe dig!

 

Læs mere om fortoldning og eksport kontrol