Tillægsgebyrer

Forstå din faktura

Tillægsgebyrer er de obligatoriske omkostninger som pålægges dine TNT-forsendelser.

Når du sender med TNT, opkræves følgende tillægsgebyrer: 

 

Tillægsservices

Læs mere om forsendelser og tillæg.

 

Yderzone tillæg

Vi tilbyder afhentning og levering næsten hvor som helst. For visse fjerntliggende og mindre tilgængelige yderzoner anvendes der et tillæg til dækning af meromkostninger.

 

Opdatering af vores tillæg (gældende fra 1. januar 2024)

I 2024 opdaterer vi basisbeløbet for følgende tillæg.

 FraTil
Ikke-stabelbar*150 EUR/forsendelse1.520 DKK/forsendelse 
Yderområde:
Uden for leveringsområde**
0,42 EUR/kg (min. 22 EUR) 5 DKK/kg (min. 170 DKK, maks 900 DKK)
Ikke-elektronisk fragtbrev5,00 EUR/forsendelse60 DKK/forsendelse

* Se vores emballagevejledning, hvis du vil undgå dette tillæg.

** De postnumre, hvor dette tillæg gælder, bliver opdateret. Find nærmere information her.

Opdateringer i vores ekspeditionstillæg for forsendelser (træder i kraft d. 2. januar 2023)

1.    Nye ekstra ekspeditionstillæg

Fra og med d. 2. januar 2023 kan der pålægges nye ekstra ekspeditionstillæg* (AHS) på dine forsendelser af ikke-standardpakker. Opdateringen sker for at tage højde for ekstra ressourcer, der kræves for at transportere ikke-standardpakker effektivt gennem vores netværk.


a.    Ekstra ekspeditionstillæg – emballage

(300 DKK/forsendelse)

Ekstra ekspeditionstillæg for emballage udløses af ikke-standardpakker, som ikke er kompatible med vores standardprocesser, og som kan bringe vores udstyr, personale og andre pakker i fare. Disse ikke-standardpakker kræver manuel indgriben for at undgå, at pakkerne bliver viklet ind i transportbånd, blokerer slisker eller skinner, ødelægger sorteringsudstyr, eller beskadiger andre pakker.

Ekstra ekspeditionstillæg for emballage pålægges en forsendelse, der indeholder varer eller pakker, som:

  • ikke er helt indkapslet i en ydre beholder eller emballage,
  • er indkapslet i en ydre beholder eller emballage, som ikke er lavet af bølgepapmaterialer (pap), herunder, men ikke begrænset til, metal, træ, lærred, læder, hård plastik, blød plastik eller ekspanderet polystyrenskum (fx styrofoam),
  • er indkapslet i en ydre beholder eller emballage, der er dækket af krympe- eller strækfolie,
  • er rund eller cylindrisk, herunder (men ikke begrænset til) postrør, dåser, spande, tønder, dæk eller tromler),
  • er indbundet med metal-, plast- eller stofbånd eller har hjul (fx cykler), kuglehjul, håndtag eller stropper, herunder pakker, hvis ydre overflade er løst indpakket, eller hvis indhold stikker ud af pakkens overflade,
  • kan blive viklet ind i eller forårsage skade på andre pakker, eller på vores sorteringssystem.

b.    Ekstra ekspeditionstillæg – vægt

(150 DKK/forsendelse)

Gælder forsendelser med varer eller pakker, som har en faktisk vægt på mere end 31 kg (men under 68 kg).  Bemærk, at ekstra ekspeditionstillæg for vægt ikke pålægges en vare, pakke eller kasse på en standardpalle.

Vores sorteringssystemer er designet til varer eller pakker på op til 30 kg. Pakker over denne vægt kræver manuel indgriben for at undgå, at de gør skade på andre pakker eller medarbejdere.

Hvis du vil vide mere om disse nye tillægsgebyrer, kan du læse mere her.

Hvis du vil undgå disse tillæg, kan du læse mere om vores pakketips og retningslinjer for emballering på tnt.com.


2.     Opdateret definition af eksisterende tillægsgebyrer med henblik på at tilpasse dem til globale driftsstandarder

a
.     Ekstra ekspeditionstillæg – uegnet til transportbånd

Der pålægges et ekstra ekspeditionstillæg for varer, der ikke egner sig til vores transportbånd, hvis varen vejer under 30 kg og overskrider et eller flere af følgende mål: 1,21 m (L) x 0,76 m (B) x 0,76 m (H)


b.    Ikke-stabelbar

Tillæg for ikke-stabelbare enheder pålægges forsendelser, der indeholder mindst én enhed eller palle, som ikke kan stables. "Ikke-stabelbar" betyder, at en enhed eller palle ikke kan stables lodret på en forsvarlig måde. Tillægget pålægges én gang pr. forsendelse, også selvom flere enheder, der betragtes som ikke-stabelbare, er kombineret i en forsendelse.

* Vi forbeholder os retten til at fastsætte ekstra ekspeditionsgebyrer for pakker, der kræver specialhåndtering, eller som kræver, at vi anvender ekstra emballage under transit. Pakkens form og mål kan ændre sig under transit, hvilket kan påvirke pakkens tillæg. Hvis pakkens form og mål ændrer sig under transit, kan vi til enhver tid foretage passende justeringer af forsendelsens gebyr.

TNT forbeholder sig retten til at ændre priser, tillæg, transittider og zoner, som vi skønner det nødvendigt, med eller uden varsel og i overensstemmelse med vores Transportbetingelser.

 

Afgift på modtager betaler importforsendelser, afhentet af TNT, fra Indien, Vietnam og Thailand

Fakturaer for TNT-importforsendelser, med modtager betaler, fra Indien, Vietnam og Thailand pålægges et tillæg med ikrafttrædelse som oplyst i nedenstående tabel. Dette skyldes en ændring af vores forretningsgang, som således overholder de gældende afgiftsregler. Afgiften gælder for alle TNT-kunder, hvis forsendelser har oprindelse i Indien, Thailand eller Vietnam, herunder fakturamodtagere uden for disse lande. Hvis du har spørgsmål til denne afgift, kan du kontakte os via det hotline-nummer, der står på din TNT-faktura.

Forsendelsens oprindelseAfgiftIkrafttrædelsesdato
Indien18 %1. juni 2020
Vietnam10%1. september 2020
Thailand7 %1. september 2020