Polttoainelisä Euroopassa

Polttoainelisä lisätään kaikkiin TNT:n lähetyksiin

Eurooppalaisten laskutusmaiden polttoainelisän laskuperusteena on Brent-raakaöljyn spot-hinta. Brent-raakaöljyä käytetään lentopetrolin ja dieselpolttoaineen valmistukseen. Tätä indeksiperustetta käytetään Euroopassa, jossa TNT:llä on ainutlaatuinen kuljetusverkosto maanteillä ja ilmassa.

Voimassa olevat polttoainelisät:

1. lokakuuta 2017 - 28. lokakuuta 2017: 13,75 %
3. syyskuuta 2017 - 30. syyskuuta 2017: 13,25 %
30. heinäkuuta 2017 - 2. syyskuuta 2017: 13,25 %

Polttoainelisää tarkastellaan kuukausittain ja sen kehitys heijastelee raakaöljyn tynnyrihinnan kehitystä tarkasteluajanjaksona. Brent Crude Oil Price –hintoja julkaisee World Bank. Voit ladata uusimman hintataulukon World Bankin sivustolta. Raakaöljy on perusta sekä lentopetrolin että dieselin hintojen vaihteluita arvioitaessa ja kuvaa siten hyvin kustannustason vaihteluita sekä lento- että maantiekuljetuksissamme.

 

Polttoainelisän pienin muutosväli on 0,25 %. Hinta päivitetään kuukausittain ja indeksihintoja käytetään kuukauden viiveellä.

 

HUOM: Sivulla esitetyt hinnat ovat voimassa Euroopan maiden laskutuksessa (Iso-Britanniaa ja Irlantia lukuunottamatta). Iso-Britanniassa ja Irlannissa maksettaviin lähetyksiin sovelletaan toista polttoainelisää. Uusimman TNT:n indeksipohjaisesta polttoainelisästä Iso-Britanniassa ja Irlannissa löydät TNT UK:n sivuilta.

 

TNT:n polttoainelisä määritellään kuukausittain Brent Crude Oil Spot Prices -taulukon muutosten perusteella:

TNT pidättää oikeuden muuttaa polttoainelisän perustetta tai oheista indeksitaulukkoa ilmoittamatta etukäteen. Lisän suuruus ja voimassaoloaika ovat yksinomaan TNT:n määriteltävissä.


Tarkista verkkosivuiltamme ajankohtaiset päivitykset aiheesta.