Lähettäminen ulkomaille

Ulkomaille lähettämisen ei tarvitse olla vaikeaa. Aloita lähettäminen ulkomaille 5 helpon vaiheen kautta.

Tarkista tullimääräykset

Tulliasioita koskevan tiedon puute voi aiheuttaa toimituksiin viiveitä ja maksaa rahaa. On tärkeää tietää, mitä veroja tulee maksaa ja varmistaa, että kauppalasku on täydellinen ja yksilöity.

Tullimaksut ja tariffit

Ulkomaille lähetettäviin tavaroihin kohdistuu usein tullimaksuja. Koska maksut vaihtelevat kohdemaan ja lähetyksen arvon mukaan, varmista, että tiedät täysin, mitä sinun tai vastaanottajan tulee maksaa.

Selvitä mitä et voi lähettää

Monilla mailla on usein tarkkoja säännöksiä siitä, mitä niihin saa maahantuoda tai niistä saa viedä ulkomaille. Mikäli määräyksiä ei noudateta, tavarat voidaan takavarikoida tai tuhota.  Muista tarkistaa, minkä tuotteiden lähetys määränpäähän on kiellettyä ja rajoitettua .

Pakkaa fiksusti

Varmista, että lähetyksesi on pakattu oikein. Näin vähennät osaltasi viivästymis- tai vahingoittumisriskiä kuljetuksen aikana. Kannattaa käyttää aikaa lähetyksen pakkaamiseen ja merkitsemiseen kunnolla sekä varmistaa, että se on maakohtaisten määräysten mukainen.

Tee lähetys

Melkein valmista!
Valitse itsellesi sopiva TNT-palvelu ja valitse noutoaika. Muista, että voit seurata lähetystä Seuraa lähetystä -toiminnolla.

Globaali toiminta tuo todellista kasvua

Aasia

Lähettäminen Aasian voi olla ratkaiseva askel yrityksille ympäri maailmaa. Pelkästään Intiassa ja Kiinassa on yhteensä 2,7 miljardia asukasta, joista monet ovat osa ripeästi kasvavaa keskiluokkaa. Ei siis ole yllättävää, että idästä on tullut uusi tärkeä vientikohde. Yritykset ovat jo nyt huomanneet ylellisyystavaroiden, erikoisvarusteiden ja raaka-aineiden kysynnän räjähdysmaisen kasvun – tämä kehitys tuskin tulee pysähtymään kovin pian. 

EU

Eurooppa on monivivahteinen manner, jossa on valtaisa tarve tavaroille muista maista. Näin ollen vienti Eurooppaan voi kasvattaa liiketoimintasi ulottuvuutta moninkertaisesti. Kehittyneen kuljetusinfrastruktuurin ja yhteisten EU-tuontisäännösten ansiosta vienti Eurooppaan on helpompaa kuin monille muille markkinoille. Kymmenen suurimman kuluttajamarkkina-alueen joukossa on viisi EU-jäsenmaata, joten Eurooppa on erittäin varma ja turvallinen valinta.

Amerikka

Amerikka koostuu valtaisasta vakiintuneesta kuluttajamarkkina-alueesta pohjoisessa ja yhdestä nopeimmin kasvavista markkinoista Latinalaisessa Amerikassa, ja siksi se on monipuolinen ja houkutteleva markkina vientikasvua tavoitteleville yrityksille. Ylellisyystuotteiden kysynnän valtaisa kasvu erityisesti Meksikossa ja Brasiliassa on tehnyt Amerikan markkinoista houkuttelevan vientikohteen.

Lähettäminen ulkomaille - Usein kysytyt kysymykset