Lisämaksut

Tietoa laskusta

Tietyt lisämaksut ovat pakollisia ja koskevat kaikkia TNT-lähetyksiäsi.

Kun teet lähetyksiä TNT:n kautta, seuraavat lisämaksut lisätään aina kuljetuskustannuksiin: 

 

Polttoainelisä

TNT käyttää indeksiperusteisesta polttoainelisämaksua kaikissa kuljetuksissa. 

 

Aluelisä

Noudamme lähetyksesi ja toimitamme ne perille minne vain haluat. Joihinkin lähimmästä toimipisteestämme kaukaisimpiin tai maantieteellisesti haastaviin kohteisiin lisätään aluelisä, joka kattaa kuljetuksen ylimääräiset kustannukset.

 

Päivityksiä lisämaksuihin (voimassa 1.1.2024 alkaen)

Päivitämme seuraavien lisämaksujen perusosat vuonna 2024.

 Aiempi maksuUusi maksu
Ei-pinottavissa*150 €/lähetys200 €/lähetys 
Aluelisä:
Toimitusalueen ulkopuolella**
0,42 €/kg (väh. 22 €) 0,45 €/kg (väh. 22 €)
Paperirahtikirja6,00 €/lähetys8,00 €/lähetys

*Jos haluat välttää tämän lisämaksun, tutustu pakkausohjeisiimme.

**Päivitämme postinumerot, joita tämä lisämaksu koskee. Saat kattavat tiedot täältä.

Päivitykset lähetyksen käsittelyn lisämaksuihin (voimassa 2.1.2023)

1.    Uudet lisäkäsittelyä vaativan lähetyksen lisämaksut

2.1.2023 alkaen standardista poikkeavia paketteja sisältäviin lähetyksiisi voidaan soveltaa uusia lisäkäsittelyä vaativan lähetyksen lisämaksuja* (Additional Handling Surcharges, AHS). Maksuilla katetaan vaadittavat lisäresurssit, joita tarvitaan standardista poikkeavien pakettien siirtämiseen tehokkaasti verkostossamme.


a.    Lisäkäsittelyä vaativan lähetyksen lisämaksu – pakkaus

(40 EUR / lähetys)

Sovelletaan standardista poikkeaviin paketteihin, jotka eivät ole yhteensopivia vakioprosessiemme kanssa ja jotka voivat aiheuttaa riskejä laitteillemme, henkilöstöllemme ja muille paketeille. Nämä standardista poikkeavat paketit vaativat manuaalisia toimenpiteitä, jotta vältetään pakettien takertuminen rullaratoihin, juuttuminen kouruihin tai liukuihin, lajittelulaitteiden rikkoutuminen ja muiden pakettien vaurioittaminen.

Tämä lisämaksu peritään lähetyksestä, jos sen sisältämä yksi tai useampi kolli tai paketti

  • ei ole täysin ulomman kuljetuslaatikon tai ‑pakkauksen sisällä
  • on ulomman kuljetuslaatikon tai ‑pakkauksen sisällä, jota ei ole valmistettu vahvistetusta aaltopahvista (tai esimerkiksi metallista, puusta, kankaasta, nahkasta, kovasta muovista, pehmeästä muovista tai styroksista)
  • on ulomman kuljetuslaatikon tai ‑pakkauksen sisällä, joka on kääritty muoviin tai kiristyskalvoon
  • on pyöreä tai lieriömäinen, mukaan lukien esimerkiksi postitusputket, kanisterit, sangot, tynnyrit, renkaat, sylinterit ja ämpärit
  • on sidottu metalli-, muovi- tai kangasnauhalla tai siinä on pyöriä (esim. polkupyörä), huonekalupyöriä, kahvoja tai pantoja, mukaan lukien paketit, joissa ulkopinnan alue on kääritty löysästi tai joissa sisältö ulottuu pinta-alueen ulkopuolelle
  • saattaa helposti takertua muihin paketteihin tai lajittelujärjestelmään tai vaurioittaa niitä.

b.    Lisäkäsittelyä vaativan lähetyksen lisämaksu – paino

(20 EUR / lähetys)

Sovelletaan lähetyksiin, jotka sisältävät kollin tai paketin, jonka vaakapaino on yli 31 kg (mutta alle 68 kg).  Huomaa, että painosta johtuvaa lisäkäsittelyä vaativan lähetyksen lisämaksua ei sovelleta kolliin, pakettiin tai laatikkoon, joka on standardin mukaisen lavan päällä.

Lajittelujärjestelmämme on suunniteltu kolleille ja paketeille, jotka painavat enintään 31 kg. Tätä painavammat paketit vaativat manuaalisia toimenpiteitä, jotta ne eivät ruhjo muita paketteja tai vahingoita työntekijöitä.

Voit lukea lisää näistä uusista lisämaksuista täältä.

Voit lukea osoitteesta tnt.com pakkausvinkkimme ja pakkausohjeemme, joiden avulla voit välttää nämä lisämaksut.


2.     Olemassa olevien lisämaksujen määritelmä päivitetty vastaamaan globaaleja vakiokäytäntöjä

a
.     Lisäkäsittely – vaikeasti kuljetettava lähetys

Vaikeasta kuljetettavuudesta johtuvaa lisäkäsittelyä vaativan lähetyksen lisämaksua sovelletaan, mikäli lähetys painaa alle 30 kg ja ylittää minkä tahansa seuraavista mitoista: 1,21 m (pituus) x 0,76 m (leveys) x 0,76 m (korkeus).


b.    Ei-pinottava

Ei-pinottavan lähetyksen lisämaksua sovelletaan lähetykseen, joka sisältää ainakin yhden esineen, lavan tai kuormalavan, joka ei ole pinottavissa. Ei-pinottavissa oleva esine tarkoittaa sitä, että esinettä, lavaa tai kuormalavaa ei voi pinota pystysuunnassa turvallisella tavalla. Lisämaksu on lähetyskohtainen, vaikka lähetyksessä olisi mukana useampia esineitä, jotka eivät ole pinottavissa.

* Pidätämme oikeuden periä ylimääräisiä käsittelymaksuja paketeista, jotka edellyttävät erityiskäsittelyä ja joihin meidän on käytettävä ylimääräisiä pakkausmateriaaleja kuljetuksen aikana. Paketin muoto ja mitat saattavat muuttua kuljetuksen aikana, ja tällä voi olla vaikutusta paketin lisämaksun soveltamiseen. Jos paketin muoto ja mitat muuttuvat kuljetuksen aikana, voimme tehdä tarvittavia muutoksia lähetyksen lisämaksuihin milloin tahansa.

TNT pidättää oikeuden muuttaa hintoja, lisämaksuja, kuljetusaikoja ja vyöhykkeitä tarpeelliseksi katsomallaan tavalla ja Kuljetusehtojen mukaisesti.

 

Intiasta, Vietnamista ja Thaimaasta tuotuihin vastaanottajan maksamiin lähetyksiin sovellettavat lisäverot

Intiasta, Vietnamista ja Thaimaasta tuleviin vastaanottajan maksamiin lähetyksiin sovelletaan lisäveroa. Sen määrä ja voimaantulopäivä määräytyvät alla olevan taulukon mukaisesti. Tämä johtuu liiketoimintamallimme muutoksesta, ja vero on asiaankuuluvien verosäädösten mukainen. Veroa veloitetaan kaikilta TNT:n asiakkailta, jotka vastaanottajana maksavat Intiasta, Thaimaasta tai Vietnamista tulevan lähetyksensä. Jos sinulla on kysyttävää verosta, ota yhteys TNT:n laskussa ilmoitettuun numeroon.

Lähetyksen alkuperämaaLisäveroVoimaantulopäivä
India18 %1.6.2020
Vietnam10 %1.9.2020
Thailand7 %1.9.2020