Kauppalasku

Asiat kerralla oikein ja kuljetus sujuu

Avain sujuvaan tullikäsittelyyn on täydellinen ja yksilöity kauppalasku. Kohdemaan tulliviranomaiset tarvitsevat sitä mahdollisten verojen ja tullimaksujen arviointiin. Laskun täyttäminen oikein auttaa välttämään viivästyksiä.

Kauppalaskun mallipohja

Olemme tehneet lomakepohjan kauppalaskun täyttämisen avuksi. Huomaa: Tämä laskupohja on tarkoitettu asiakkaan avuksi. Kauppalaskun allekirjoittaja on vastuussa kauppalaskun täyttämisestä ja sen lähettämisestä.

Kauppalaskun keskeiset asiat

Mitä lähetyksesi sisältää?

 

Tavarankuvaus

Tavarankuvaus antaa tulliviranomaisille selkeät tiedot lähetyksesi sisällöstä. Kuvauksen tulee selvittää, mikä tavara on, mistä se on tehty ja mihin sitä käytetään (soveltuvin osin). Tavarankuvauksessa tulee olla lähetyksen eri tuotteista selkokielinen kuvaus.

 

Harmonisoidut tariffikoodit eli tavaranimikkeet

Harmonisoitu järjestelmä (tavaranimikkeet eli HS-koodit) luokittelee tavarat, jolloin tulliviranomaiset tietävät mitä veroja, tullimaksuja ja -tarkastuksia tulee soveltaa. Nimikkeen lisääminen on valinnaista, mutta se nopeuttaa tulliselvitystä.

$

Arvioi lähetyksesi arvo tarkasti

Vaikka tavara olisi näyte, lahja tai palautus, se on silti vähintään sen tuotantokulujen arvoinen. Arvon tulee olla niin tarkka kuin mahdollista. Jos tulli kyseenalaistaa arviosi, se voi aiheuttaa viivästyksiä ja virhemaksuja. Vielä yksi vinkki: listaa tavaroiden arvo samassa valuutassa kuin mitä käytät laskussasi.

Alkuperämaa

Tämä kertoo, missä tavarat on valmistettu. Se voi olla eri maa kuin maa, josta tavarat lähetetään. Tietyissä tapauksissa saatetaan tarvita alkuperätodistus. Saat lisätietoa alkuperätodistuksesta paikalliselta kauppakamarilta.

Sopivien toimituslausekkeiden valinta

Sinun tulee täyttää kauppaehdot (Incoterms) jokaiseen kauppalaskuun. Incoterms® 2010 on maailmanlaajuisesti tunnustettu, Kansainvälisen kauppakamarin laatima standardi. Toimituslausekkeet auttavat tullivirkailijoita tunnistamaan lähetyksen omistajan koko kuljetusketjun ajan.

Jos sinulla on myyntisopimus, se määrittelee toimituslausekkeet. Jos sinulla ei ole myyntisopimusta, sinun on valittava se Incoterms-toimituslauseke, joka sopii lähetyksillesi maa- tai ilmakuljetuksissa. Esimerkiksi DAP (Delivered at Place, Toimitettuna määräpaikalle) tarkoittaa, että sinä lähettäjänä maksat lähetyksen, mutta vastaanottaja on vastuussa tulleista, veroista ja veroluonteisista maksuista.

Vaivatta tullin läpi

Näin lähetyksesi kulkee tullin läpi sujuvasti oikein täytetyn kauppalaskun kera. Voit luoda oman laskusi tai säästää aikaa käyttämällä meidän kauppalaskupohjaamme.

Huomioi, että pyydämme toimittamaan EU:n ulkopuolelle menevien lähetysten lähetysasiakirjat meille ennakkoon, vaikka tekisit lähetyksesi myTNT:llä.