Lähetysmerkinnät

Miten tulostat ja sijoitat lähetysasiakirjat

Selkeät merkinnät auttavat. Niiden avulla osaamme viedä lähetyksesi määränpäähän — ja ne kertovat miten lähetystä tulee käsitellä matkan varrella. Varaa hetki aikaa lähetysasiakirjojen ja erikoiskäsittelytarrojen oikeellisuuden tarkistamiseen ja sijoittamiseen, sillä on suuri merkitys.

Ohje selkeään merkintään

 

1. Poista vanhat tarrat

Liian monta tarraa voi aiheuttaa epäselvyyksiä. Älä koskaan laita uusia vanhojen päälle.

2. Lähetysasiakirjojen/ tarrojen tulostaminen

Tulosta lähetystä tehdessäsi lähetysasiakirjat mahdollisuuksien mukaan tarrapaperille. Jos tarrapaperia ei ole, käytä tavallista paperia ja laita ne asiakirjataskuun. Voit pyytää TNT-kuljettajaltasi asiakirjataskuja noudon yhteydessä.

3. Laita kopio paketin sisään

On hyvä idea laittaa lähetysasiakirjoista kopio – tai ainakin vastaanottajan osoite – paketin sisään ennen sen sulkemista siltä varalta, että jotain tapahtuu pakettiin kiinnitetyille lähetysasiakirjoille.

4. Kiinnitä tiukasti

Aseta tarrat tai asiakirjataskut paketin päälle tai kuormalavan sivuihin. Varmista, että viivakoodi on täysin tasaisella alustalla ja näkyvillä, eikä se ole taittunut reunan yli. Kiinnitä tarrat teippauksen ja pakkausmuovin kietomisen jälkeen, jolloin ne eivät peity. Käytä ylimääräistä teippiä tai niittejä kangas- tai puupinnoilla, jos tarpeen.

5. Pidä selkeästi näkyvillä

Älä kiedo muovia tarrojen päälle tai muutoin peitä niitä millään tapaa. Vaikka sinä näkisit pakkausmuovin läpi, meidän skannerimme eivät ehkä pysty lukemaan viivakoodia.

Lue lisää pakkaamisesta