Booking af farligt gods

Du ved måske ikke, at din vare er farligt gods. Derfor er det vigtigt at undersøge de forskellige klassifikationer og derved sikre, at din forsendelse er sikker og overholder reglerne.

Hvornår er gods farligt?

Gods betragtes som farligt, hvis det kan skade dig, chaufføren, modtageren, andre forsendelser eller miljøet, når det ikke håndteres korrekt,

Hvis du ikke er sikker på, om din forsendelse er farligt gods, så bed fabrikanten eller leverandøren om et Sikkerhedsdatablad (MSDS). Hvis det indeholder et UN-nummer, så er det farligt gods. Du kan også kontakte os for at høre mere.

Eksempler på farligt gods

Nogle varer, der er klassificeret som farligt materiale, kan overraske dig, såsom aerosoler, parfume eller alle artikler, der indeholder litiumbatterier, som fx telefoner eller laptops.

Litiumbatterier

Hvis litiumbatterier ikke emballeres korrekt eller bliver beskadiget under transport, kan de forårsage kortslutning, der kan få dem til at overophede og antænde.

Spraydåser og aerosoler

De komprimerede gasser, der får disse artikler til at fungere, er sundhedsskadelige, og de kan eksplodere, hvis de ikke emballeres korrekt.

Maling og lakker

Oliebaseret maling, spraymaling og visse lakker kan overophede og antænde under visse forhold.

Parfumer

Alkohol, der er et brændbart stof, er også en essentiel ingrediens i næsten alle parfumer og cologner.


Hvilke klassifikationer er der?

Der er ni klasser og nogle underklasser af farligt gods. Den klasse, som din forsendelse falder ind under, har indflydelse på, hvordan du skal emballere, mærke og transportere den.

Dette skal du vide

Det er dit ansvar

Det er afsenderens ansvar at sikre, at farligt gods er korrekt deklareret, emballeret og opmærket med dokumentation, der lever op til reglerne i oprindelseslandet, transitlandet og bestemmelseslandet.

Tillægsgebyrer

Transport af farligt gods kræver særlige transport- og håndteringsservices. Dette betyder, at dine forsendelsesomkostninger vil blive pålagt ekstra gebyrer.  

Send med TNT

  • Til virksomheder uanset størrelse
  • Personligt tilpassede priser til kunder, der sender ofte
  • Vi afhenter din pakke for at spare dig tid
  • Få en hurtig online pris med myTNT 2