Hvad er et litium batteri?

Det er små energibundter, som gør, at vi kan komme i forbindelse med andre. Genopladelige litium-ionbatterier holder vores bærbare computere og mobiltelefoner kørende. Ikke-genopladelige metal-litiumbatteriergiver strøm til vores ure og bilnøgler med fjernbetjening.

Hvorfor er de farligt gods?

De kan starte en brand

De stadig mere og mere effektive litiumbatterier er beregnet til at kunne holde enheder i gang i timevis eller dagevis. For at dette skal være muligt, indeholder de en stor mængde elektrisk energi. Hvis litiumbatterier ikke emballeres korrekt eller bliver beskadigede under transit, kan de forårsage kortslutning, overophede eller antændes.

 

Ringe kvalitet og uoriginale batterier er de mest risikable, da de ikke har gennemgået den
påkrævede grundige test.

Hvor findes de?

De 10 mest populære forsendelser, der indeholder litiumbatterier er:

1. Bærbare computere

2. iPhones and iPads

3. Mobiltelefoner

4. Måleudstyr

5. Medicinsk udstyr

6. Hoverboards

7. Elcykler

8. Batteridrevet værktøj

9. Hjertestartere

10. Droner

Hvor finder jeg flere oplysninger?

Du kan downloade vores omfattende PDF-guide til forsendelse af litiumbatterier. Eller du kan blot kontakte os.

Hvem har ansvaret?

Det er afsenderens ansvar at sørge for, at farligt gods er korrekt deklareret, emballeret og mærket med den rette dokumentation af oprindelsesland, transitland og bestemmelsesland.

 

Vi kan blot gøre det så nemt for dig som muligt at følge disse regler. Med lidt samarbejde får vi dit farlige gods afsendt på ingen tid.

Spørgsmål?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din forsendelse er klassificeret som farligt gods, kan du kontakte vores eksperter ved at trykke på knappen nedenfor. De er klar til at besvare alle spørgsmål om farligt gods – og vil hjælpe dig gennem forsendelsesprocessen.