Προετοιμάζουμε τους πελάτες μας για το Brexit

Συμπληρώστε τη λίστα ελέγχου σας για το Brexit

Με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit να βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα, πολλές επιχειρήσεις νιώθουν αβεβαιότητα για το μέλλον. Γι' αυτό χρειάζεστε συνεργάτες που να εμπιστεύεστε.
Η ειδική διατμηματική ομάδα μας για το Brexit παρακολουθεί εξ αρχής τις σχετικές εξελίξεις και αξιολογεί καθ' όλη τη διάρκειά τους τις πιθανές επιπτώσεις του, σχεδιάζοντας παράλληλα τις απαραίτητες στρατηγικές που μας εξασφαλίζουν ότι μπορούμε να καθοδηγήσουμε με ασφάλεια την επιχείρησή σας στις επικείμενες αλλαγές.
 

Για να σας βοηθήσουμε να είστε ακόμα καλύτερα προετοιμασμένοι, δημιουργήσαμε μια χρήσιμη εργαλειοθήκη, την οποία ενημερώνουμε τακτικά καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας του Brexit και η οποία περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για να προετοιμάσετε την επιχείρησή σας για το μέλλον.

Brexit - Τελευταίες εξελίξεις

Η προγραμματισμένη ημερομηνία για το Brexit παρατάθηκε κατά έξι μήνες.

Η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ είναι πλέον προγραμματισμένη στις 31 Οκτωβρίου, αλλά μπορεί να πραγματοποιηθεί και νωρίτερα, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία πριν την παραπάνω ημερομηνία.

Η εργαλειοθήκη σας για το Brexit

Η λίστα ελέγχου για το Brexit από τη FedEx και την TNT

Είστε έτοιμοι για το Brexit;
Εδώ θα βρείτε ό,τι χρειάζεται για να προετοιμάσετε την επιχείρησή σας.

Γλωσσάρι ορολογίας του Brexit 
Ένας πλήρης οδηγός για το Brexit, από το Α έως το Ω, με τους όρους που πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούν εξαγωγές και εισαγωγές.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το «No Deal»

Προσπαθείτε να καταλάβετε πώς μια έκβαση με «No Deal» Brexit θα επηρεάσει τις εισαγωγές και τις εξαγωγές εμπορευμάτων; Δείτε τι σημαίνουν αυτές οι αλλαγές για την επιχείρησή σας.

Συχνές ερωτήσεις για το Brexit

Απαντάμε στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τους τρόπους
που το Brexit μπορεί να επηρεάσει
την επιχείρησή σας.

Υλικό αναφοράς σχετικά με το Brexit

Διαβάστε τα έγγραφα σχεδιασμού της βρετανικής κυβέρνησης για το σενάριο Brexit χωρίς συμφωνία

Διαβάστε τις ανακοινώσεις της ΕΕ σχετικά με την ετοιμότητα για το Brexit

Δείτε πώς μπορείτε να συμπληρώσετε ένα εμπορικό τιμολόγιο.  
Δείτε εδώ για τη FedEx ή εδώ για την TNT.

Γιατί μπορείτε να βασίζεστε στη FedEx και την TNT

Όταν οι καιροί αλλάζουν, χρειάζεστε έναν αξιόπιστο συνεργάτη. Με την απόκτηση της TNT από τη FedEx, διαθέτουμε πλέον συνδυαστικά εμπειρία 117 ετών στον τομέα των παγκόσμιων υπηρεσιών μεταφοράς. Χάρη στην ασυναγώνιστη τεχνογνωσία μας στον χώρο του διεθνούς εμπορίου και στους χιλιάδες ειδικούς εκτελωνισμού, μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιοι ότι είμαστε μοναδικά εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον.

Περισσότερες αποστολές σε νέες αγορές

Διασφαλίζουμε ότι τα εμπορεύματά σας φτάνουν στην τοποθεσία που χρειάζεται, τη στιγμή που πρέπει. Οι συνδυασμένες δυνατότητες κάλυψης και διασύνδεσης που προσφέρουμε σας εξασφαλίζουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο αεροπορικό δίκτυο μεταφοράς φορτίων στον κόσμο και σε ένα απαράμιλλο οδικό δίκτυο στην Ευρώπη, ώστε η επιχείρησή σας να απολαμβάνει την αξιοπιστία που χρειάζεται και να επωφελείται σήμερα από τις ευκαιρίες του αύριο.

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥ

Η διαδικασία τελωνειακής διασάφησης γίνεται πιο απλή στις αποστολές με την FedEx και την ΤΝΤ. Αυτό συμβαίνει γιατί και οι δύο εταιρείες είναι εξουσιοδοτημένοι οικονομικοί φορείς (AuthorisedEconomicOperator - AEO), μία διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση ποιότητας που προσφέρει τη δυνατότητα προνομιακού εκτελωνισμού των αποστολών.​

 

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ

Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο Brexit και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα σας βοηθήσουμε να εφαρμόσετε όλες τις νέες διαδικασίες και τους κανονισμούς χωρίς προβλήματα για την επιχείρησή σας.

Παρόλο που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις επιπτώσεις του Brexit, μπορείτε να εμπιστευτείτε τη δική μας δέσμευση για υποστήριξη των αναγκών μεταφοράς της επιχείρησής σας.

Υποστηρίζουμε τις διεθνείς αποστολές

Εξυπηρετούμε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και από κάθε τομέα, και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, ειδικά εάν έχετε προβληματισμούς ή ερωτήσεις που θα θέλατε να σας απαντήσουμε.