Σήμανση της αποστολής σας

Πως να εκτυπώσετε και να τοποθετήσετε τις ετικέτες σας

Η σαφής σήμανση είναι σαφές πλεονέκτημα. Μας επιτρέπει να μεταφέρουμε την αποστολή σας στον προορισμό της — και εξασφαλίζει το χειρισμό που απαιτείται καθ οδόν. Αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι οι ετικέτες δρομολογίου και ειδικού χειρισμού είναι σωστές, καθώς αυτό μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Οδηγός για τη σαφή σήμανση

1. Απομακρύνετε τις παλιές ετικέτες

Η ύπαρξη πάρα πολλών ετικετών μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση. Ποτέ μην επικολλάτε νέες ετικέτες επάνω σε παλιές.

2. Εκτυπώστε νέες ετικέτες

Αν είναι δυνατό, χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητο χαρτί για την εκτύπωση των ετικετών δρομολογίου που παρέχονται κατά τον προγραμματισμό της αποστολής σας. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, χρησιμοποιήστε απλό χαρτί και τοποθετήστε το σε διαφανή θήκη. Ο οδηγός της TNT μπορεί να σας δώσει θήκες κατά την παραλαβή.

3. Βάλτε ενα αντίγραφο μέσα στη συσκευασία

Καλό θα ήταν να τοποθετήσετε ένα αντίγραφο των εγγράφων αποστολής—ή τουλάχιστον τη διεύθυνση του παραλήπτη—μέσα στο κιβώτιο προτού το σφραγίσετε, σε περίπτωση που συμβεί κάτι στην εξωτερική ετικέτα.

4. Κολλήστε καλα τις ετικετες

Τοποθετήστε τις ετικέτες δρομολογίου (ή τις θήκες εγγράφων) στην επάνω επιφάνεια των κιβωτίων ή στην πλαϊνή πλευρά των παλετών, ώστε ο γραμμωτός κώδικας να είναι επίπεδα τοποθετημένος στην επιφάνεια (όχι πάνω σε γωνία) και απόλυτα ορατός. Τοποθετήστε τις ετικέτες αφού χρησιμοποιήσετε ταινία/περιτύλιγμα ώστε να φαίνονται καθαρά. Σε υφασμάτινες ή ξύλινες επιφάνειες, χρησιμοποιήστε επιπλέον κολλητική ταινία ή συρραπτικό, αν χρειάζεται.

5. Βεβαιωθείτε οτι φαίνονται καθαρά

Μη χρησιμοποιείτε υλικό περιτυλίγματος πάνω στις ετικέτες και μην τις καλύπτετε με κανένα άλλο τρόπο. Ακόμα και αν μπορείτε να δείτε την ετικέτα μέσα από το πλαστικό υλικό περιτυλίγματος, οι σαρωτές μας μπορεί να μην μπορούν να διαβάσουν το γραμμωτό κώδικα.

Μάθετε περισσότερα για τη συσκευασία