Πραγματοποίηση διεθνών αποστολών

Οι διεθνείς αποστολές δεν θα πρέπει να σας προβληματίζουν. Ξεκινήστε την πραγματοποίηση διεθνών αποστολών σε 5 εύκολα βήματα.

Ελέγξτε τους τελωνειακούς κανονισμούς

Η έλλειψη των απαραίτητων γνώσεων για τις τελωνειακές διατυπώσεις μπορεί να επιφέρει καθυστερήσεις στις αποστολές σας και να σας κοστίσει χρήματα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους φόρους που θα καταβληθούν και να έχετε ένα πλήρες και ολοκληρωμένο εμπορικό τιμολόγιο.

Χρεώσεις και δασμοί

Τα εμπορεύματα που αποστέλλονται διεθνώς συχνά υπόκεινται σε τελωνειακές χρεώσεις. Εφόσον ποικίλουν ανάλογα με τον προορισμό και την αξία της αποστολής, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί πλήρως για το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί είτε από εσάς είτε από τον παραλήπτη.

Μάθετε τι δεν μπορείτε να αποστείλετε

Πολλές χώρες εφαρμόζουν αυστηρούς ελέγχους σε σχέση με τις επιτρεπόμενες εισαγωγές ή εξαγωγές, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος κατάσχεσης ή καταστροφής των εμπορευμάτων στις περιπτώσεις μη συμμόρφωσης. Μη ξεχάσετε να ενημερωθείτε για τα εμπορεύματα για τα οποία ισχύουν απαγορεύσεις και περιορισμοί στον προορισμό σας.

Επιλέξτε την κατάλληλη συσκευασία

Διασφαλίζοντας ότι τα εμπορεύματά σας είναι κατάλληλα συσκευασμένα, μειώνεται ο κίνδυνος καθυστερήσεων και ζημιάς κατά τη μεταφορά. Αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο για τη συσκευασία και τη σήμανση της αποστολής σας, καθώς και για να βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της συγκεκριμένης χώρας.

Προγραμματίστε μια αποστολή

Έχετε σχεδόν ολοκληρώσει τη διαδικασία!
Επιλέξτε μια υπηρεσία της ΤΝΤ που εξυπηρετεί τις ανάγκες σας και προγραμματίστε την ώρα παραλαβής. Μη ξεχάσετε να παρακολουθείτε την αποστολή σας μέσω της εφαρμογής Παρακολούθηση & Εντοπισμός.

Επεκταθείτε σε παγκόσμιο επίπεδο για πραγματική ανάπτυξη

Ασία

Η πραγματοποίηση αποστολών στην Ασία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βήμα για τις επιχειρήσεις σε ολόκληρη την υφήλιο. Με πληθυσμό 2,7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων μόνο στην Ινδία και την Κίνα, πολλοί εκ των οποίων αποτελούν μέλη μιας ταχέως αναπτυσσόμενης μεσαίας τάξης, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ανατολή έχει καταστεί επίκεντρο των εξαγωγών. Οι επιχειρήσεις έχουν ήδη αναγνωρίσει την αυξανόμενη ζήτηση για είδη πολυτελείας, εξειδικευμένο εξοπλισμό και πρώτες ύλες – μια τάση που δεν πρόκειται να αλλάξει στο προσεχές μέλλον. 

ΕΕ

Καθώς η Ευρώπη αποτελεί μια πολύμορφη ήπειρο με τεράστια ζήτηση για αγαθά από άλλες χώρες, οι εξαγωγές στην Ευρώπη μπορούν να επεκτείνουν εκθετικά την εμβέλεια της επιχείρησής σας. Επιπλέον, οι προηγμένες υποδομές μεταφορών και οι κοινοί ευρωπαϊκοί κανονισμοί για τις εισαγωγές διευκολύνουν την πραγματοποίηση αποστολών στην Ευρώπη σε σύγκριση με άλλες αγορές. Δεδομένου ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ αποτελούν πέντε από τις δέκα μεγαλύτερες καταναλωτικές οικονομίες, η Ευρώπη παραμένει ένα εξαιρετικά ασφαλές στοίχημα.

Αμερική

Περιλαμβάνοντας μια τεράστια, καθιερωμένη καταναλωτική οικονομία στον Βορρά, καθώς και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες παγκοσμίως στη Λατινική Αμερική, η Αμερική μπορεί να είναι μια πολύμορφη και επικερδής αγορά για επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν τις εξαγωγές τους. Η έκρηξη της ζήτησης για είδη πολυτελείας, ιδιαίτερα στο Μεξικό και τη Βραζιλία, έχει καταστήσει την αμερικανική αγορά πολύ ελκυστική για τους εξαγωγείς.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις διεθνείς αποστολές