Επίναυλος καυσίμων στην Ευρώπη

(Εκτός του Ηνωμενου Βασιλείου και της Ιρλανδίας)

Ισχύουσες χρεώσεις επίναυλου καυσίμων:

3 Δεκεμβρίου 2017 - 30 Δεκεμβρίου 2017: 14.50%

29 Οκτωβρίου - 2 Δεκεμβρίου 2017: 14%

Ο κυμαινόμενος επίναυλος καυσίμων για την Ελλάδα υπολογίζεται με βάση την τρέχουσα τιμή του αργού πετρελαίου Brent στην αγορά του Λονδίνου. Υπόκειται σε μηνιαίες αναπροσαρμογές με βάση τον στρογγυλοποιημένο μέσο όρο της τιμής βαρελιού του αργού πετρελαίου, όπως ανακοινώνεται από της World Bank. Για να κατεβάσετε τα πιο πρόσφατα μηνιαία στοιχεία από τη σχετική ιστοσελίδα της World Bank, πατήστε εδώ. Το αργό πετρέλαιο αποτελεί τη βασική πρώτη ύλη για την παραγωγή καυσίμων που προορίζονται για χρήση από αεροσκάφη και πετρελαιοκίνητα φορτηγά, και θεωρείται επομένως ο καταλληλότερος δείκτης / βάση υπολογισμού για την αεροπορική και την οδική μεταφορά.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι θα υπάρχει χρονική υστέρηση ενός μηνός ως προς την προσαρμογή του επίναυλου καυσίμων στις μεταβολές του δείκτη. Για παράδειγμα, η μέση μηνιαία τιμή του αργού πετρελαίου Brent για τον Απρίλιο θα ανακοινωθεί κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου και θα χρησιμοποιηθεί στον καθορισμό του εφαρμοζόμενου επίναυλου καυσίμων τον Ιούνιο.

 

Ο επίναυλος καυσίμου της ΤΝΤ θα υπόκειται σε μηνιαίες αναπροσαρμογές βάσει των μηνιαίων αλλαγών της τιμής του αργού πετρελαίου (Brent), σύμφωνα με την παρακάτω κλίμακα:

Από 1 Ιανουαρίου 2018, ο πίνακας υπολογισμού του επίναυλου καυσίμου θα αλλάξει. Μεταβείτε στον αλλαγμένο επίναυλο καυσίμου με ισχύ από 1 Ιανουαρίου 2018.

 

Σημ. Η TNT διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει τον δείκτη στον οποίο βασίζεται ο υπολογισμός του επίναυλου καυσίμων, καθώς και τον αντίστοιχο πίνακα, χωρίς καμία προειδοποίηση. Τόσο το ποσό όσο και η διάρκεια ισχύος του επίναυλου θα καθορίζονται αποκλειστικά από την ΤΝΤ.

 

Παρακαλούμε να επισκέπτεστε τακτικά την ιστοσελίδα μας για τις τελευταίες ενημερώσεις.