Turvallinen kuljetus

Tavarasi ovat turvallisissa käsissä

Maailmanlaajuinen ja paikallinen turvallisuustiimimme työskentelee kellon ympäri taatakseen korkeimpien kuljetusturvallisuusstandardien täyttymisen – aina lähetyksen noudosta toimitukseen asti.

Haluamme parantaa jatkuvasti palvelumme turvallisuutta keskittymällä riskejä vähentäviin toimenpiteisiin. Rikollisen toiminnan ja terrorismin ehkäisy on tärkeä osa toimintaamme työntekijöidemme, omaisuutemme ja asiakkaidemme tavaroiden turvaamiseksi.

Turvallisuustiimimme

Maailmanlaajuisella tasolla TNT:llä on vakiintunut globaalin pääkonttorin turvallisuustiimi, joka keskittyy turvallisuuteen kokonaisvaltaisesti, mukaan lukien maailmanlaajuisen turvallisuusstrategian kehittäminen ja toteuttaminen, standardit, järjestelmien kehittämien, turvallisuuden suorituskyvyn hallinta, parhaiden käytäntöjen jakaminen, ilmailun turvallisuusvaatimusten hallinta, kenttäturvallisuusryhmien tukeminen ja yksittäisten yhteyspisteiden tarjoaminen strategisille asiakkaillemme korkealla tasolla.
 

Turvallisuudesta vastaa TNT:n globaali tulli- ja turvallisuusjohtaja, joka toimii suoraan TNT:n globaalin verkosto-operaatioiden toimitusjohtajan alaisuudessa. Jokaisella toimintayksiköllä ja maalla on turvallisuuspäällikkö, turvallisuustiimi ja vakiintunut tehokas turvallisuusrakenne turvallisuusstandardien ja riskien hallitsemiseksi paikallisella tasolla.
 

Suuren riskin alueilla TNT toteuttaa lisäksi turvallisuustoimenpiteitä, joihin voivat kuulua muun muassa turvallisuuden valvontakeskukset, GPS, turvallisuussaattueet ja toimipaikkojen tehostettu valvonta.  TNT:n turvajärjestelyjen yksityiskohtaiset tiedot rajoitetaan TNT:n työntekijöiden, omaisuuden ja asiakkaiden tavaroiden suojaamiseksi.

 

Turvallisen kuljetuksen perusteet

TNT on monien kansainvälisten express-järjestöjen aktiivinen jäsen. Järjestöt keskittyvät sekä tulli- että turvallisuustarpeisiin ja tekevät jatkuvasti yhteistyötä sääntelyelinten ja muiden alan toimijoiden kanssa parantaakseen toimitusketjun turvallisuutta. Lisäksi TNT:llä on käytössä monia sisäisiä turvallisuusohjelmia, ohjeistuksia, prosesseja ja järjestelmiä, mukaan lukien:

 

 • Turvallisuuskoulutus
  Turvallisuus kuuluu olennaisena osana jokaisen uuden työntekijän perehdytyskoulutukseen.  Lisäksi järjestämme tarkemmin suunnattuja turvallisuuskoulutuksia, kuten Driver's Security Awareness Training ja Golden Rules. Ylläpitäviä ja lisäkoulutuksia järjestetään myös osastoittain tarpeen mukaan.
 • Työntekijöiden ja alihankkijoiden tarkistus
  TNT tekee turvallisuusselvitykset kaikista työntekijöistään ja alihankkijoistaan riskinarvioinnin ja paikallisen lainsäädännön mukaisesti.
 • Reittien riskinarviointi
  TNT on ottanut käyttöön reittien riskinarviointiprosessin varmistaakseen, että kaikki uudet ja olemassa olevat kuljetusreitit tarkistetaan periodeittain turvallisuusriskien varalta.
 • TNT:n turvalliset kuljetukset
  Ohjeistuksia noudatetaan kaikkialla kuljetusverkostossamme, minkä ansiosta pystymme takaamaan kaikkien sijaintien turvallisuuden myös niiden ollessa suljettuina.

Turvallisen logistiikan sertifikaatit

TNT on varmistanut lähetysten turvallisuuden verkostossaan käyttämällä siihen erilaisia tapoja kuten ajoneuvojen turvallisuuden valvontaa, kulkuoikeuksien valvontaa, turvakameroita, vartiointia, hälytysjärjestelmiä ja koulutuksia. TNT:n turvallisuustoiminnot perustuvat TAPA:n (Transported Asset Protection Association) C-luokitukseen. Maailmanlaajuisesti TAPA:n A-luokan sertifiointi on yli 100 keskuksellamme ja toimipisteellämme. TNT:n toiminnalle on myös myönnetty Suomessa Tullin AEOF-todistus (yksinkertaistetut menettelyt sekä vaarattomuus ja turvallisuus). Tulli on hyväksynyt TNT:n tiukat turvallisuusnormit, minkä ansiosta asiakkaiden lähetysten vapautumista jatkokuljetukseen nopeuttaa etusija lähetysten tullitarkastuksissa. 
 

Lentorahdin turvatoimien osalta TNT Suomi Oy:llä on Trafin valvotun edustajan hyväksyntä.
 

Lisäksi TNT:llä on AEO-todistus Norjassa, Sveitsissä ja Kiinan Taiwanissa, the Secure Trade Partnership + (STP+) -todistus Singaporessa ja Partners in Protection (PIP) Kanadassa. TNT keskittyy kaikkiin olennaisiin kansallisiin tulli- ja turvallisuusohjelmiin, jotka auttavat varmistamaan turvallisen kuljetusketjupalvelun noudosta toimitukseen asti.

 

Lentoturvallisuus

TNT:llä on käytössä Aviation Security -ohjelma, joka keskittyy jatkuvasti parantamaan ja kehittämään palvelua uusimpien säännösten ja teknologian kehittymisen mukaisesti. Olemme erittäin sitoutuneita ja aktiivisia sääntöjä koskevissa keskusteluissa parantaaksemme lentoturvallisuusstandardeja kansainvälisesti.