Európai üzemanyag-pótdíj

(Kivéve Egyesült Királyság és Írország)

Az üzemanyagárak gyakori ingadozása miatt a TNT egy, az olajár változásaitól függő, index alapú üzemanyag-pótdíjat hozott létre. Ennek bevezetése biztosítja ügyfeleinknek a tisztességes és áttekinthető üzemanyag-pótdíj számítási módot.

Az üzemanyag-pótdíj mértéke:

 

2017. október 29-2017. december 2.: 14%
2017. október 1-2017. október 28.: 13,75%
2017. szeptember 3-2017. szeptember 30.: 13,25%

 

Az európai országok számára az üzemanyag-pótdíj alapját a londoni Brent minőségű nyersolaj ára jelenti. A Világbank (World Bank) által közzétett hordónkénti olajár havonta kerekített átlagértéke a pótdíjszámítás alapja. A legfrissebb ártáblázat (csv formátum) letöltéséhez, kérjük, kattintson ide! A nyersolaj az alapanyaga mind a repülőgép-, mind a diesel üzemanyagnak, így ez az üzemanyag-pótdíj számítási módszer légi és közúti szállítás esetén egyaránt helyénvaló.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az aktuális üzemanyag-pótdíj alkalmazása mindig egy hónap késéssel történik. Például az áprilisi Brent nyersolaj átlagárát május második hetében teszik közzé, így ezt alkalmazzuk a júniusi üzemanyag-pótdíj meghatározásához.

A TNT minden előzetes bejelentés nélkül fenntartja magának az üzemanyag-pótdíj illetve a táblázat megváltoztatásának jogát. Az üzemanyag-pótdíj mértékét és érvényességi idejét egyaránt a TNT határozza meg.

 

Kérjük, hogy a legfrissebb információért rendszeresen ellenőrizze honlapunkat!