A küldemény címkézése

A címkék nyomtatása és elhelyezése

Az egyértelmű címkézés egyértelmű előnyt jelent. Segít nekünk eljuttatni a küldeményt a célállomásra, és tudjuk mi a megfelelő mód a kezelésére. Nagyon sokat segíthet, ha rászán egy kis plusz időt, és a szállítási címkét, illetve különleges kezelés címkéket megfelelően készíti és helyezi el!

Útmutató az egyértelmű címkézésről

1. Távolítsa el a régi címkéket!

A túl sok címke zavart okozhat. Kérjük, ne ragassza az új címkét a régiek tetejére!

2. Nyomtasson új címkéket!

A futárrendeléskor kapott szállítási címkét, ha van rá módja, kérjük, öntapadó papírra nyomtassa! Amennyiben ez nem lehetséges, nyomtassa normál papírra, és tegye öntapadó dokumentumtartóba! Igény esetén futárunk küldeményfelvételkor tud Önnek ilyen öntapadó dokumentumtartót adni.

3. Tegyen egy másolatot a küldeménybe!

Érdemes a szállítási dokumentációból  egy példányt (vagy legalább a címzett címét) elhelyezni a küldeményben, arra az esetre, ha a külső címke megsérül.

4. Szilárdan erősítse fel!

A szállítási címkéket (vagy az öntapadó dokumentumtartót) a dobozok tetejére, illetve a paletták oldalára helyezze el úgy, hogy a vonalkód jól látsszon és sima legyen, ne lógjon át a küldemény élén a másik oldalra! A címkéket a csomag fóliázása/ragasztószalaggal lezárása után úgy helyezze el, hogy jól olvashatók legyenek! Szövetből és fából készült felületeken szükség esetén használjon plusz ragasztószalagot vagy kapcsokat!

5. Tartsa tisztán!

A címkéket kérjük, ne fóliázza le, és semmilyen más módon se tegye olvashatatlanná! Előfordulhat, hogy Ön látja a címkét a fóliázás alatt, de a vonalkódolvasóink nem tudják leolvasni a vonalkódot.

Tudjon meg többet a csomagolásról!