Nemzetközi szállítás

A külföldi szállítás nem kell, hogy bonyolult legyen! Bevezetjük a nemzetközi szállításba 5 egyszerű lépésben.

Ellenőrizze a vámrendelkezéseket!

Amennyiben nem ismeri a vámkezelés szabályait, az a küldeményeinek késéseket, Önnek pedig költségeket okozhat. Fontos ismernie a fizetendő adókat, valamint hiánytalan és minden részletre kiterjedő kereskedelmi számlát készíteni.

Díjak és tarifák

A nemzetközi célállomásokra feladott küldeményekre gyakran vámköltségeket vetnek ki. Mivel ezek a célállomás és a küldemény értéke szerint változnak, mindenképpen legyen teljesen tisztában az Ön vagy a címzett által fizetendő összegről.

Tudja meg, mit nem szállíthat!

Számos országban szigorúan szabályozzák, mit lehet az országba be- vagy onnan kivinni, és az ezen szabályoknak nem megfelelő árukat visszatarthatják vagy megsemmisíthetik. Ne felejtsen utánanézni az Ön célállomásán tiltott és korlátozott áruknak !

Csomagoljon körültekintően!

Ha ügyel az áruk helyes csomagolására, csökkenti a késések és a sérülés veszélyét a szállítás során. Érdemes több időt szánni a küldemény csomagolására és címkézésére, valamint annak biztosítására, hogy megfeleljen az egyes országokban érvényes szabályozásnak.

Adja fel!

Majdnem kész is van!
Válassza ki az igényeinek megfelelő TNT szolgáltatást, és egyeztesse a küldeményfelvétel idejét! Ne feledje el nyomon követni küldeményét a Nyomonkövetés szolgáltatással.

Lépjen a globális piacra a valódi növekedés érdekében!

Ázsia

Az Ázsiai szállítás kritikus lépés lehet a világ minden vállalkozása számára. Pusztán India és Kína népessége összesen 2,7 milliárd fő, akik közül sokan a gyorsan gyarapodó középosztályba tartoznak. Nem csoda, hogy a Kelet az exportálások középpontjába került. A vállalkozások már felismerték, hogy egyre növekszik a kereslet a luxuscikkek, a különleges berendezések és a nyersanyagok iránt – és ez az irányzat a közeljövőben sem változik. 

EU

Sokszínű kontinensünkön hatalmas igény van a más országokból származó áruk iránt; ha Európába exportál, exponenciálisan növekedhet vállalkozása hatóköre. Ezenkívül a fejlett szállítási infrastruktúrának és a közös EU-s behozatali szabályozásnak köszönhetően egyszerűbb a szállítás, mint más piacokon. Az EU tagállamai közül kerül ki a tíz legtöbbet fogyasztó gazdaság közül öt, így Európa továbbra is biztos választás.

Amerika

Észak-Amerika hatalmas, hosszú múltra visszatekintő fogyasztói gazdasága, illetve Latin-Amerika egy világviszonylatban is igen gyorsan növekvő gazdasága miatt Amerika változatos, jövedelmező piacot kínál a kivitelüket fokozni kívánó vállalkozásoknak. Különösen Mexikóban és Brazíliában tapasztalható a luxuscikkek iránti kereslet fellendülése, ami vonzóvá teszi az exportőrök számára az amerikai piacot.

GYIK a nemzetközi szállításról