Merke forsendelsen din

Slik skriver du ut og fester etikettene

Det lønner seg å merke forsendelsen godt. Det er merkingen som gjør at vi kan frakte forsendelsen dit den skal og vet hvordan vi skal håndtere den underveis. Ta deg tid til å feste adresseetiketter og etiketter om særskilt håndtering korrekt. Dette er nøkkelen til vellykket levering.

En veiledning til tydelig merking

 

1. Fjern gamle etiketter

For mange etiketter kan være forvirrende. Sett aldri nye etiketter på toppen av gamle etiketter.

2. Skriv ut nye etiketter

Det beste er å skrive ut adresseetikettene som følger med bestillingen på selvklebende papir. Bruk en fraktbrevlomme hvis du bruker vanlig papir. TNT-sjåføren kan gi deg fraktbrevlommer ved henting.

3. Legg en ekstra utskrift inne i pakken

Det kan være smart å plassere en kopi av fraktdokumentene - eller i det minste adressen til mottakeren - inne i esken før du forsegler den, i tilfelle noe skjer med den ytre etiketten.

4. Fest nøye

Plasser adresseetiketter (eller fraktbrevlommer) på toppen av eskene eller på siden av pallene. Sørg for at strekkoden plasseres helt flatt og synlig, ikke bøyd over kanten. Fest etikettene etter taping/pakking med palleplast så de ikke skjules. Bruk ekstra klebrig teip eller stifter på tekstil eller treoverflater ved behov.

5. Fjern hindringer

Ikke pakk inn eller skjul etikettene dine på noe vis. Selv om du kan se gjennom palleplast, kan det hende at skannere ikke kan lese strekkoden.

Les mer om pakking