Internasjonale forsendelser

Det trenger ikke å være komplisert å sende til utlandet. Kom i gang med internasjonale forsendelser med fem enkle trinn.

Finn ut av tollreglene

Manglende relevant kunnskap om å navigere tollen kan forårsake forsinkelser med forsendelsene og koste deg penger. Det er viktig å vite hvilke avgifter som må betales, og å ha en komplett og omfattende handelsfaktura.

Avgifter og gebyrer

Internasjonale forsendelser er ofte underlagt fortollingsgebyrer. Siden disse varierer avhengig av destinasjon og forsendelsens verdi, må du forsikre deg om at du vet nøyaktig hvor mye du eller mottakeren skal betale.

Finn ut hva du ikke kan sende

I mange land er det streng kontroll med hva som slipper inn i og ut av landet, og du kan risikere at forsendelsen blir holdt igjen eller destruert på grunn av manglende overholdelse. Ikke glem å undersøke hva som er tillatt og begrenset gods på din destinasjon.

Pakk smart

Hvis du forsikrer deg om at godset er korrekt pakket reduserer du risiko for forsinkelser og skade under ferden. Det er verdt å ta seg tid til å pakke og merke forsendelsen riktig, samt å sørge for at den overholder landsspesifikke krav og regler.

Bestill

Du er nesten ferdig!
Velg en TNT-tjeneste som passer for deg og avtal et tidspunkt for henting. Ikke glem å spore forsendelsen med Track & Trace.

Bli global for vekst i virksomheten

Asia

Forsendelser til Asia kan ha avgjørende betydning for virksomheter i hele verden. Det bor over 2,7 milliarder mennesker bare i Kina og India, og mange av disse er del av en stadig voksende middelklasse. Så det er ingen overraskelse at eksportører vender øynene mot Asia. Mange har allerede oppdaget den eksploderende etterspørselen etter luksusvarer, spesialistutstyr og råmaterialer – en trend som ikke ser ut til å ville endre seg med det første. 

EU

Europa er et mangfoldig kontinent med stort behov for gods fra andre land, så eksport til Europa kan hjelpe deg med å utvide virksomheten eksponentielt. I tillegg gjør den avanserte infrastrukturen for transport og EUs felles importregelverk at det er enklere å sende hit enn til andre markeder. Fem av de ti største forbrukerøkonomiene er medlemsstater i EU, så Europa er fremdeles et ekstremt sikkert kort.

Amerika

Kombinasjonen av et enormt, etablert forbrukermarked i Nord-Amerika og et av verdens raskest voksende markeder i Latin-Amerika gjør dette til et variert og lukrativt marked for bedrifter som ønsker å styrke eksportsalget sitt. Det er spesielt den store veksten i etterspørselen etter luksusvarer i Mexico og Brasil som gjør det amerikanske markedet meget attraktivt for eksportører.

Vanlige spørsmål om internasjonale forsendelser